Jeangu Macrooy, Songfestival, VUE

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeangu Macrooy, Songfestival, VUE

Vertegenwoordigt Jeangu Macrooy ons land op het Eurovisie Songfestival?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Deze week dacht iedereen dat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival bekend was. De naam zou beginnen met de letter ‘J’ en Shownieuws kwam daarna met Jordan Roy aanzetten.

Even later kwam Shownieuws toch weer terug op deze aankondiging: schijnbaar waren Thomas Berge, Davina Michelle en Shirma Rouse óók nog in de race. Nu komt het Algemeen Dagblad met een voorspelling. De krant heeft ‘uit zeer betrouwbare bron’ vernomen dat Jeangu Macrooy ons land vertegenwoordigt in Rotterdam!

Jeangu Macrooy werd geboren in Suriname en timmert al een paar jaar aan de weg in Nederland. Macrooy zingt moderne soulmuziek, en was al regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. In 2018 speelde Macrooy Judas in de paasviering The Passion.

Macrooy maakt heerlijke muziek, maar het is afwachten of zijn soulvolle composities overeind blijven tussen de Oost-Europese schreeuw/stamptechno uit 2006. Voor Duncan Laurene pakte de muzikale aanpak gelukkig uitstekend uit!

Het is even afwachten op een officiële reactie van AVROTROS… Het lijkt momenteel wel of massaal de telefoonklapper bij de letter ‘J’ wordt doorgeploegd. Mocht het kloppen, dan is Jeangu Macrooy een prima keuze, of niet?

Lees verder