Jordan Roy in The Voice of Holland op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jordan Roy in The Voice of Holland op RTL 4

‘Deze zanger gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2020’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Shownieuws weet het zeker: zanger Jordan Roy, bekend van X-Factor en The Voice of Holland, gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

Dat meldde Bart Ettekoven gisteren in de uitzending. Hij baseert zich op een 'insider'. "Er wijst heel veel die kant op en de bron zit wel echt heel dicht bij het vuur." Het sluit in ieder geval wel aan op een ander gerucht: eerder zie Radio 2-DJ Timur Perlin dat de Nederlandse inzending begint met de letter 'J'.

De J van Jordan

Volgens Shownieuws gaat het om "een betrouwbare bron". “En die heeft ons laten weten dat er waarschijnlijk een Rotterdammer mee gaat doen aan het Songfestival en het is niet een geheel onbekende. Het gaat namelijk om Jordan Roy, die de Nederlandse inzending zou zijn voor het Songfestival.” Komt uit Rotterdam, begint met de letter J... oké, dit klinkt wel geloofwaardig! Het zou overigens wijzen op eenzelfde soort strategie als bij Duncan Laurence. Oftewel: we sturen iemand die nog niet echt is doorgebroken bij het grote publiek.

Wie is Jordan Roy?

Jordan Roy, echte naam Jordy van Toornburg, timmert al jaren aan de weg. "Hij kan heel goed zingen en heeft dat onder andere bij Adlicious al bewezen, waarmee hij in de finale van X-Factor stond. Hij heeft ook meegedaan aan The Voice en zingt echt al jaren." En inderdaad: als we het even snel checken zien we dat Jordy onder zijn artiestennaam Jordan Roy meedeed aan The Voice of Holland in het seizoen 2016-2017. Daar maakte hij meteen al indruk met zijn Blind Audition. AVROTROS en de selectiecommissie die gaat over de Nederlandse inzending hebben allebei overigens nog niet gereageerd op het gerucht. 

Lees verder