Eurovisie Songfestival 2020 Ahoy Rotterdam Jolanda Jansen Ahoy Said Kasmi

Veronica Superguide logo
Eurovisie Songfestival 2020 Ahoy Rotterdam Jolanda Jansen Ahoy Said Kasmi

Eurovisie Songfestival 2020 toch wel in Rotterdam

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het hoge woord is eruit: het Eurovisie Songfestival 2020 zal plaatsvinden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Natuurlijk was het Songfestivalwinnaar Duncan Laurence die de gaststad bekend maakte in een mooi promofilmpje, waarvan we het meteen nog toffer gaan vinden dat dit evenement volgend jaar in Nederland plaatsvindt. Hier op de foto zien we Jolanda Jansen, de directeur van Ahoy, en Wethouder Said Kasmi, die in Rotterdam gaat over Onderwijs, Cultuur en Toerisme.

Maastricht baalt, Rotterdam juicht

Met deze onthulling zal Duncan heel Limburg in diepe rouw hebben gedompeld, want in het zuiden hoopten ze toch dat het festival volgend jaar plaats zou vinden in het MECC in Maastricht. Voor de Rotterdamse Ahoy is dit in elk geval een ontzettende opsteker, want dit evenementencentrum ziet sinds de komst van de Amsterdamse Ziggo Dome het ene na het andere grote concert aan zijn neus voorbij gaan. Schrale troost voor Limburg: het zou niet veel hebben gescheeld. NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman en songfestivalbaas Jon Ola Sand lieten beide weten dat de keuze niet makkelijk was.

Lek of geen lek?

Woensdag leek het er al even op alsof per ongeluk was uitgelekt dat Rotterdam de winnende stad zou worden; de stad had ineens een eigen gaststad-pagina op de website van het songfestival. Volgens de organisatie was er niets aan de hand, er was immers ook al net zo'n pagina voor Maastricht. Alleen was het een opvallende detail dat de Rotterdam-pagina wel specifiek de Ahoy als locatie erbij had, terwijl de Maastricht-pagina niet het MECC erbij had staan. Was het toch wel een lek?

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt volgend jaar plaats op 16 mei 2020, met halve finales op 12 en 14 mei.

Lees verder