Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival 2018 in Tel Aviv.

Veronica Superguide logo
Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival 2018 in Tel Aviv.

Vijf steden in de race om Eurovisiesongfestival 2020 te huisvesten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

De NPO heeft bekend gemaakt dat vijf Nederlandse steden een zogenoemd bidbook hebben ingediend. Hiermee hebben ze zich officieel kandidaat gesteld om het Eurovisiesongfestival 2020 binnen te slepen! Het gaat om Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht.

Welke van de 5 steden mag het Songfestival hosten?

In hun bidbooks moeten Rotterdam, Den Bosch, Arnhem, Utrecht en Maastricht de organisatie ervan overtuigen dat zij dé plek zijn om Eurovisiesongfestival 2020 te houden. Daarbij zijn onder meer locatie, capaciteit, technische faciliteiten, accommodatie en bereikbaarheid van belang. De komende periode worden de bidbooks beoordeeld. Ook worden er werkbezoeken gepland om de locaties en de steden zelf te bekijken. De definitieve keuze voor de gaststad van het Songfestival wordt naar verwachting half augustus bekend gemaakt. Of we dan ook horen wie het evenement mag presenteren, durven we niet te zeggen. We wijzen de organisatie echter nog graag even op deze 9 kanshebbers. Maarreh niets tegen Cornald Maas zeggen, hè?

Eurovisiesongfestival na 40 jaar weer in Nederland

Nederland mag het Eurovisiesongfestival in 2020 organiseren, omdat Duncan Laurence de afgelopen editie natuurlijk wist te winnen! Het is overigens niet de eerste keer dat het circus in ons kikkerlandje neerstreek. Het Songfestival werd al vier keer eerder in ons land gehouden, namelijk in Hilversum (1958), Amsterdam (1970) en Den Haag (1976 en 1980). Wij vinden het hartstikke leuk dat het liedjesfestijn na zoveel jaar weer naar Nederland komt… zo lang Madonna maar wegblijft!

Lees verder