Duncan Laurence bij Top 40 Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Duncan Laurence bij Top 40 Awards

Presentatoren Eurovisiesongfestival 2020 bekend gemaakt!

|
|

Laatste update:

De NOS maakte zojuist bekend dat Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit volgend jaar het Eurovisiesongfestival gaan presenteren! Het drietal mag in mei een internationaal miljoenenpubliek entertainen vanaf het podium in Ahoy, Rotterdam.

Eurovisiesongfestival met Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley

Ondanks dat we het niet helemaal bij het juiste eind hadden, is het drietal in ieder geval een logische keuze! Jan Smit verzorgt natuurlijk al jaren samen met Cornald Maas het commentaar voor het Eurovisiesongfestival. En ook Edsilia Rombley is een oude bekende van het Songfestival! Zij deed namelijk maar liefst twee keer als deelnemer mee aan het liedjesfestijn. Alleen RTL-presentatrice Chantal Janzen is natuurlijk een beetje een vreemde eend in het NPO-feestje

eurovisiesongfestival 2020 rotterdam presentatoren chantal janzen jan smit edsilia rombley

Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam

En een feestje belooft het te worden! Het uitzenden van het Eurovisie Songfestival kost naar schatting 26,5 miljoen euro. Vandaag werd gelukkig ook bekend dat de kosten voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival gedekt zijn. Er komt 12,4 miljoen euro uit de algemene mediareserve, waar door een meevaller bij de Ster dit jaar extra geld in komt. Dat betekent ook dat het kabinet dus zelf geen extra geld uit hoeft te trekken.

Het Songfestival is vanaf 12 mei 2020 te zien. De grote finale vindt plaats op 16 mei.

Lees verder