Disney's geplaagde Pinokkio-remake gaat door! Er is een nieuwe regisseur aangetrokken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Disney's geplaagde Pinokkio-remake gaat door! Er is een nieuwe regisseur aangetrokken

Er zit nog leven in Disney's Pinokkio! Werk gaat verder

|
|

Laatste update:

Het was een tijd stil rond Disney’s remake van Pinokkio nadat verschillende sterren niet mee wilden doen aan de film. Gelukkig is de houten pop nog springlevend!

Momenteel zijn er gesprekken gaande met regisseur Robert Zemeckis, bekend van o.a. Forrest Gump, Who Framed Roger Rabbit, Death Becomes Her en Back To The Future. Naar verluidt draaiden Disney en Zemeckis al een tijdje om elkaar heen. Zemeckis was echter nog bezig met het filmen van The Witches; nu deze opgenomen is durft de gelauwerde regisseur het wel aan.

De remake van Pinokkio staat al een tijdje op het programma maar had tot nu toe aardig wat pech. Tom Hanks werd benaderd om Pinokkio’s ‘vader’ Geppetto te spelen maar hij haakte om onbekende redenen af.

Hetzelfde geldt voor de vorige regisseur: Paul King. De regisseur van het geweldige Paddington leek een superkandidaat maar trok zich terug vanwege familieredenen. Volgens geruchten is zijn volgende project een prequel van Charlie And The Chocolate Factory, die gaat over de jonge jaren van Willy Wonka.

Pinokkio

Disney gaat behoorlijk lekker met de verschillende remakes van bekende animatieklassiekers. The Lion King en Aladdin waren dit jaar dikke hits. Dumbo en Mary Poppins presteerden wat minder goed in de bioscoop. Het klassieke verhaal van Pinokkio, de houten pop die een echt jongetje wil worden, krijgt later dit jaar trouwens ook al een nieuwe film van regisseur Matteo Garrone (Gomorra) met Roberto Benigni.

Als we Garrone waren dan hadden we Benigni echt superver van onze Pinokkio-film gehouden, maar goed!

Een verschijningsdatum voor de remake van Pinokkio is nog niet bekend; waarschijnlijk begint de casting binnenkort. Het is echter fijn om te weten dat van uitstel geen afstel is gekomen. Voor het zo ver is verschijnen in elk geval een remake van Mulan, De Kleine Zeemeermin én Lady En De Vagebond.

Lees verder