Gosling, Glover of Miller: wie wordt de nieuwe Willy Wonka?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gosling, Glover of Miller: wie wordt de nieuwe Willy Wonka?

Gosling, Glover of Miller: wie wordt de nieuwe Willy Wonka?

|
|

Laatste update:

Hij bouwde een snoepimperium op, martelde een paar vervelende kinderen en gaf zijn rijkdom aan Charlie (Sjakie). Roald Dahl’s Willy Wonka is ons er eentje! Wie moet deze excentrieke snoepmogul spelen in de aangekondigde prequel?

Deze week verklaarde Warner Bros. dat er drie kanshebbers zijn voor de rol van Willy Wonka, in een prequel op Charlie And The Chocolate Factory. Ryan Gosling, Donald Glover en Ezra Miller zouden allemaal in de running zijn om de chocoladefabriek te leiden. We zetten alle (potentiële) Wonka’s even voor je op een rij.

Gene Wonka

Gene Wilder speelde een excentrieke Wonka, met een scherp randje. In tegenstelling tot de wereldvreemde snoepjesmaker die Johnny Depp neerzette, weet Wilder’s Wonka donders goed wat er in de wereld te koop is. Hij neemt behoorlijke risico’s met de levens van de kinderen in zijn fabriek, en moet er alleen maar om lachen!

Uiteindelijk blijkt Wonka zo streng om Charlie en de andere kinderen te testen. Een miljardensnoepimperium geef je niet zomaar weg! Waar dit helse boottochtje voor nodig was, blíjft toch een raadsel...

Johnny Wonka

Hoewel Johnny Depp altijd ontkende dat zijn Willy Wonka gebaseerd is op Michael Jackson, heeft de snoepmagiër uit Charlie And The Chocolate Factory (2005) wel wat van hem weg. Zijn lijzige stem, zijn wereldvreemde houding en zijn totale obsessie met snoepgoed: het lijkt een (vriendelijke) parodie op de King of Pop. Zijn nare opmerkingen lijken voort te komen uit het feit dat hij decennialang geen normale mensen gesproken heeft.

Zijn obsessie met snoepgoed ontstaat nadat zijn vader hem verbiedt te snoepen. De gevoelige Willy verlaat het huis, en bouwt een enorm snoepimperium. Uiteindelijk mag Charlie in zijn fabriek wonen, maar alleen als hij zijn familie achterlaat. Zo heeft hij zelf immers ook de top bereikt! Nadat Charlie weigert, herstelt Wonka het contact met zijn vader.

Ryan Wonka

Ryan Gosling speelde een zonderling figuur in Lars And The Real Girl. Lars heeft het sociaal gezien zó lastig, dat hij een relatie begint met een sekspop (platonisch, dat gelukkig wel!). Om Lars te helpen behandelt iedereen in zijn woonplaats zijn ‘Bianca’ als een echt mens.

Vergeet ook niet Goslings rol in The Nice Guys. Als bluffende privédetective blaast Gosling hoog van de toren, om bij het geringste gevaar hysterisch te gillen! Wat als de nieuwe Willy Wonka zijn leven ook niet zeker is?

Wat ons betreft is Gosling zeker een kanshebber voor de rol. Wonka was niet altijd een machtig industrieel, en Gosling heeft zeker het vermogen om een (aanvankelijk) blunderende snoepfanaat te spelen.

Donald Wonka

In Atlanta speelt Glover de ‘lovable loser’ Earn. Hij probeert een normaal leven bij elkaar te hosselen, ondanks een chronisch geldgebrek. Earn is cynisch, droog én kampt met depressie. Het is goed denkbaar dat een jonge Willy Wonka het ook niet breed had voor hij wereldberoemd werd. Atlanta is in elk geval een duidelijke showcase voor Glovers drama- én comedytalent!

Als Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story, is Glover zelfverzekerd en vol bravoure. Geweldige eigenschappen voor een ambitieuze snoepfabrikant die aan de weg timmert, toch? Als je nog niet beroemd bent, kun je je alvast wel zo gedragen.

Ezra Wonka

Ezra Miller is waarschijnlijk het bekendst als The Flash, uit Justice League. Zijn personage Barry Allen is nogal een nerderig type, zoals Miller zelf vertelt in deze preview.

Geknipt om een jonge Wonka te spelen, of niet? Vóór hij met zijn snoepjes de wereld veroverde, móet Wonka er ooit obsessief mee bezig geweest zijn. Daarnaast heeft Miller (25) nóg een voordeel: hij is bijna tien jaar jonger dan Donald Glover; het gat met Ryan Gosling is ruim twaalf jaar. In Hollywood hoeft het niet zoveel te betekenen, maar als men een ‘jonge Willy Wonka’ zoekt, lijkt Miller wat dat betreft het meest geschikt.

Vlak overigens ook Miller’s mean streak niet uit! In We Need To Talk About Kevin, zet hij een ijzingwekkende psychopaat neer! 

Zelfs voor Willy Wonka is dit waarschijnlijk net een beetje té intens!

Welke acteur zou jij graag zien in de huid van Willy Wonka? Een van bovenstaande acteurs, of misschien iemand anders? Laat het weten op Facebook!

Lees verder