Emma Watson al vijf jaar niet op witte doek te zien: ‘Ik voelde me opgesloten’

Met haar rol van Hermelien in de Harry Potter-films werd Emma Watson een wereldster, maar we hebben haar al een tijdje niet meer in de bioscoop gezien. Het is nu eindelijk duidelijk waarom. De actrice doet een boekje open en vertelt dat acteren haar niet meer gelukkig maakte.

Emma Watson
© BrunoPress/Abaca Press

Dat zegt Emma in een interview met de Financial Times.

Opgesloten

‘’Ik denk dat ik me een beetje opgesloten voelde. Wat ik heel moeilijk vond, was dat ik iets moest verkopen waar ik niet echt veel controle over had’’, aldus Emma. Ze vond het vooral lastig om interviews te geven over films die niet aansluiten bij haar visie. ‘’Het was heel moeilijk om het gezicht en de woordvoerder te zijn van dingen waar ik niet bij betrokken was in het proces.’’

Verantwoordelijkheid 

Ze speelde geen rol in de ontwikkeling van een film, maar werd door het publiek wel verantwoordelijk gehouden voor het eindproduct. Emma geeft aan dat erg frustrerend te vinden: ‘’Ik had niet altijd inspraak of een stem. Ik begon te beseffen dat ik alleen voor dingen wilde staan die mijn eigen beslissing waren.’’ 

Ondernemerschap

Haar laatste acteerklus was in 2018, in de film Little Women, maar een terugkeer in de filmwereld sluit Emma niet uit. ‘’Ik vind het goed om te wachten op het volgende project dat echt juist voelt.’’ Ondanks de acteerpauze zit Emma niet stil. Zo komt de Hermelien-actrice binnenkort met haar eigen premium gin, en treedt ze in de voetsporen van haar ouders die uit de wijnhandel komen.

Terwijl Emma druk bezig is met haar eigen onderneming, werkt HBO Max aan een hele nieuwe Harry Potter-serie. Het is onbekend of zij daar ook een rol in zal spelen, al laat collega Rupert Grint liever iemand anders de rol van Ron spelen.