Alles dat we tot nu toe weten over de Harry Potter-serie

Goed nieuws voor alle Potterheads: er is een Harry Potter-serie aangekondigd door HBO Max. We zeiden eerder al dat de kans groot was dat de serie er zou komen en de streamingdienst heeft het woensdag officieel aangekondigd tijdens een persconferentie.

Harry Potter
© Warner Bros Pictures

De serie zal tien jaar lopen en ieder seizoen zal één boek uit de reeks beslaan. De originele cast zal niet terugkomen voor de serie. Welke acteurs wel in de serie te zien zullen zijn, is nog onbekend. Ook is nog niet bekend wanneer de opnames starten of wanneer het precies te zien zal zijn. We hebben dus nog genoeg tijd om onze toverstokken af te stoffen.

J.K. Rowling

Dé vrouw achter de Harry Potter-reeks, J.K. Rowling, is betrokken bij het project als uitvoerend producent. Opvallend, aangezien de laatste jaren er vooral ophef was rondom de schrijfster vanwege haar transgender-uitspraken. Rowling is erg enthousiast over de serie, zo laat ze weten tijdens de aankondiging. “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe bewerking die een zekere mate van diepte en detail mogelijk maakt die alleen wordt geboden door een langdurende televisieserie", aldus de schrijfster.

De tekst gaat verder onder de Tweet

Max

De serie zal niet op HBO Max te zien zijn, maar op de nieuwe streamingdienst genaamd Max. HBO Max heeft namelijk tijdens de persconferentie ook bekendgemaakt dat ze van naam gaan veranderen. De nieuwe dienst zal pas in 2024 in Nederland gelanceerd worden.