Harry Potter-serie mogelijk in de maak bij HBO Max

Al sinds de allerlaatste Harry Potter-film hopen Potterheads op meer van de geliefde reeks en nu lijkt die er dan mogelijk écht te komen. Een serie gebaseerd op de boeken van schrijfster J.K. Rowling is namelijk misschien in de maak bij HBO Max. 

Harry Potter 3
© Warner Bros

De geruchtenmolen rondom het magische Hogwarts blijft maar draaien. Een Harry Potter-film gebaseerd op het boek The Cursed Child of een serie over de populaire game Hogwarts Legacy; alles is natuurlijk mogelijk in de Wizarding World. Nu mogen Potterheads hopen op nog een nieuwe toevoeging rondom Harry Potter: HBO Max en Warner Bros. zijn naar verluidt in gesprek over gloednieuwe serie. 

Veelbelovende gesprekken

Die gesprekken zijn volgens Bloomberg al zelfs behoorlijk concreet. Zou het dan eindelijk écht gaan gebeuren? Volgens de bron is de deal voor deze serie al bijna rond bij HBO Max en Warner Bros., maar die berichtgeving wordt al snel neergehaald door andere bronnen. Toch mogen we voorzichtig wat hoop hebben en onze toverstokken alvast afstoffen, want het project zou zeker wel onderwerp van gesprek zijn bij de productiemaatschappijen. 

Waar gaat de serie over?

Met de Fantastic Beasts-reeks, het toneelstuk van Harry Potter and the Cursed Child en alle bestaande Harry Potter-delen, is het nu de vraag hoe de magische tv-serie eruit zal zien. Daar zijn gelukkig al genoeg ideeën voor! Naar verwachting zal de serie de zeven jaren op toverschool Hogwarts gaan omtoveren tot seizoenen. Dat betekent dat ieder boek in de populaire boekenserie van J.K. Rowling centraal zal staan in een reeks afleveringen. Geen vervolg of prequel voor deze gloednieuwe serie dus!

Samenwerking met J.K. Rowling

De medewerking van J.K. Rowling is hard nodig voor de serie, omdat er nog altijd copyright op de boeken zit. Volgens Deadline is de schrijfster (die zich de laatste jaren niet populair maakte door omstreden uitspraken) naar verluidt ook aan boord voor het project. De rol die J.K. zal vervullen bij het maken van de serie is producer en zal dus nauw betrokken zijn bij de serie. 

Alle delen van Harry Potter zijn te bekijken op HBO Max.