Komt nieuwe Harry Potter-film er écht? 'Papa Malfidus' spreekt zich uit

De geruchtenmolen draait op volle toeren: er zou een nieuwe Harry Potter-film in aantocht zijn. Lucius Malfidus zou hierin een belangrijke rol spelen. Maar hoe denkt de acteur, Jason Isaacs, over een mogelijk vervolg?

Jason Isaacs
© WARNER BROS. PICTURES / Album

Bevestigd is het nog bij lange na niet, maar dat weerhoudt Potterheads er niet van om volop te speculeren over een verfilming van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Jason Isaacs, die de rol van Lucius Malfidus vertolkt in de films, heeft het toneelstuk gezien en is enthousiast. "Veel mensen gingen ervoor naar het theater, zelfs mensen die nooit gaan", zegt hij in een interview met Radio Times. "Het blijkt heel geschikt voor het toneel."

Vervolgfilm

Betekent dit ook dat hij down is als er een film van wordt gemaakt? Daar is hij dan weer iets minder happig op. "Soms werken bepaalde dingen wel als een toneelstuk maar niet als film. Sommige boeken zijn perfect om er een theaterstuk van te maken, anderen weer niet".

Goed script

Toch sluit de acteur een nieuwe film niet helemaal uit. "Dus ja, wat kan ik hier over zeggen... Ik weet het niet, het enige wat ik nu weet is zeg nooit nooit! Uiteindelijk gaat het allemaal om het script. Het allerbelangrijkste is gewoon of het gaat om een goed script of niet." To be continued...