Rupert Grint wil dat iemand anders Ron gaat spelen in Harry Potter-serie

Het is tijd om de toverstok door te geven! Ron Weasley-acteur Rupert Grint ziet het wel zitten: een Harry Potter-serie waarin iemand anders de rol van Ron op zich neemt.

Door Robin Heerkens
Rupert Grint

Dat zegt de acteur in gesprek met het magazine GQ. "Ik denk dat het echt zou werken", zegt Rupert, die de rol van Ron in alle acht de Harry Potter-films op zich nam, over een mogelijke nieuwe serie. Want: "Ik weet zeker dat er toch wel een nieuwe versie van de films wordt gemaakt."

'Het stokje doorgeven'

De acteur voelt zich "trots" dat hij onderdeel heeft uitgemaakt van de filmreeks, maar zou de rol niet nogmaals op zich nemen voor een eventuele reboot. "Ik denk dat er een gevoel zou zijn van 'het stokje doorgeven', iemand anders Ron laten spelen." De acteur voelt zich "beschermend" over het personage. "Ik kon me zo in hem verplaatsen en toen werd ik uitgekozen om hem tot leven te brengen. Dat is moeilijk om los te laten."

Amandelontsteking

We wisten van Rupert al dat hij de Harry Potter-opnames niet altijd even prettig vond. Door komt nu nog iets bij. Hij onthult in het interview dat hij tijdens de opnames van de laatste Harry Potterfilms kampte met een amandelontsteking. Die kreeg hij rond 2005, toen deel 4 van de reeks werd opgenomen: Harry Potter and the Goblet of Fire. Hij kwam er door alle drukte met de opnames van de films sindsdien niet aan toe om zijn amandelen te laten verwijderen, zegt Rupert. "Toen we aan het filmen waren, was er nooit tijd om ze eruit te halen. Vanaf Goblet tot het einde van de serie was ik gewoon ziek. Mijn amandelen waren enorm."

De acteur liet ze er pas uithalen nadat de hele reeks klaar was, dus na Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. "Zodra ik klaar was met mijn werk, heb ik ze laten verwijderen. Het was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen."

Bron: ANP/Veronica Superguide