Emilia Clarke niet tevreden met slot Game Of Thrones

Emilia Clarke was niet echt te spreken over het slot van Game Of Thrones

Het slotseizoen van Game Of Thrones viel vorig jaar niet bij iedereen in goede aarde. De show, een groot web van geweld, seks en intrige, was in de laatste zes afleveringen bijna niet meer herkenbaar.

De meeste acteurs (zoals Kit Harington en Sophie Turner) bleven lange tijd achter de schrijvers en regisseurs staan, en wezen alle kritiek van de hand. Emilia Clarke, aka Daenerys Targaryen, zegt nu dat ze de kritiek prima begrijpt, en tijdens het lezen van de scripts al dacht dat het de verkeerde kant op ging.

In een interview met The Times zegt Clarke dat ze ‘behoorlijk geïrriteerd’ werd van het einde. Daenerys werd vrij abrupt gebombardeerd tot de slechterik van Game Of Thrones en werd doodgestoken door haar neefje/minaar Jon Snow (Kit Harington). ‘Ik vond het erg voor haar. Ik vond het héél erg voor haar. En ik vond het trouwens ook raar dat Jon Snow ermee wegkwam; die werd nauwelijks gestraft.’

Clarke had al haar bedenkingen tijdens het lezen van de scripts van het slotseizoen. ‘Ik probeerde me af te sluiten van wat anderen ervan zouden zeggen. Ik was wel een beetje bang voor wat de fans zouden denken… we maakten de show voor hen, dus dat is dan wel netjes.’ Clarke denkt achteraf dat het laatste seizoen beter uit meer afleveringen had kunnen bestaan; dan was het verhaal waarschijnlijk niet zo ontspoord. Aan de andere kant: het was ook weer niet zo erg als het wassen beeld van Daenerys.

Ondanks de beetje zure nasmaak is Emilia Clarke trouwens wel enorm blij dat ze Daenerys Targaryen mocht spelen in de serie. ‘Het is voor mijn carrière echt een enorm geschenk geweest.'

Als het goed is verschijnt de Game Of Thrones-prequel-serie Fire And Blood (ook over de Targaryens!) in het begin van 2022.