Game of Thrones-actrice teleurgesteld in fans na kritiek op einde

Yara en Theon Greyjoy in Game of Thrones

Gemma Whelan heeft het helemaal gehad met dat gezeik op het omstreden slot van Game of Thrones. De actrice, die van 2012 tot 2019 Yara Greyjoy speelde, is zelfs teleurgesteld in fans die hun kritiek uitten.

Personages die opeens bizarre beslissingen maakten zorgden mede voor een draak van een einde aan de geliefde HBO-serie. Daar waren duizenden het mee eens. Zo kon een petitie voor een seizoen 8 'reboot' rekenen op bijval van ruim 1,8 miljoen teleurgestelde fans. Gemma is nu óók teleurgesteld, en wel in jullie!

'Briljant'

'Yara' - het stoerdere zusje van Theon - genoot wél van het beruchte einde van Game of Thrones. Sterker nog: ze vond het allemaal briljant! Euhm... oké, good for you. Wanneer The Guardian Gemma vraagt naar de grootste teleurstelling uit haar leven, antwoordt ze: "The fans’ reaction at the end of Game Of Thrones because I think it was brilliant." Waarom vond Gemma het dan zo 'brilliant'? Nou? Dat zegt ze niet...

Nieuw einde

Ben jij 'Team Gemma' of 'Team Petitie'? Hoe dan ook komt er iets waar beide kampen vast wel naar uitkijken: een nieuwe Game of Thrones-einde. A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin (wiens boeken diende als grote inspiratie voor de HBO-serie) maakte deze week namelijk bekend dat zíjn einde in ieder geval niet gaat lijken op dat van de serie, die op een gegeven moment op de boeken vooruit ging lopen. "People know an ending—but not the ending", zo verzekerde Martin de fans.