George R.R. Martin belooft: gloednieuw einde Game of Thrones in de maak

George R.R. Martin op een persconferentie in Rusland

Meesterschrijver George R.R. Martin belooft dat zijn Game of Thrones-einde sowieso anders gaat zijn dan het zéér controversiële slot van de HBO-serie. Goed nieuws voor die bijna 2 miljoen boze fans die het laatste seizoen écht niet trokken en massaal een petitie ondertekenden.

"People know an ending—but not the ending", aldus Martin deze week in de Duitse krant Welt. "The makers of the TV show had overtaken me, which I didn't expect."

A Song of Ice and Fire

Nou George, dat zat eraan te komen hoor! Er is sinds 2011 geen nieuw boek in zijn A Song of Ice and Fire-reeks meer uitgekomen, dus het was volkomen logisch dat de showrunners op een gegeven moment niet meer konden putten uit de boeken en zélf een einde moesten bedenken. Met alle gevolgen van dien...

Nieuw einde

Het 'nieuwe' einde, of eigenlijk het échte einde van Game of Thrones, zit in George's laatste boek A Dream of Spring. The Winds of Winter, het een-na-laatste deel, zit hier nog voor en moet eerst maar eens uitkomen. Gelukkig leerde George van zijn foutjes en gaf hij ons nu eens géén releasedate. Zo kan hij in alle rust - want daar houdt 'ie héél erg van - lekker doorschrijven. Hij heeft ons gelukkig al wel beloofd dat hij de twee boeken ook daadwerkelijk gaat afmaken en dat is eerlijk gezegd een hele geruststelling!

Prequel

De Game of Thrones-prequel House of the Dragon is in de maak bij HBO. Deze serie speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in de huidige serie af en is gebaseerd op een ander boek van R.R. Martin, namelijk Fire & Blood. Zoals de prequel-naam al een béétje doet vermoeden duiken we in de wereld van... draken! En dat betekent maar één ding: House Targaryen speelt een grote rol. Wij vragen ons vooral af wie eerder uitkomt: House of the Dragon óf The Winds of Winter...