Predator

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Predator

Eindelijk nieuwe info over Predator-prequel Skull

|
|

Laatste update:

Geruchten over een nieuwe Predator-film gingen al een tijdje rond, en nu weten we eindelijk meer over de intergalactische jager. De nieuwe Predator is een prequel én draagt de naam Skull.

Producers John Fox en John Davis zijn bezig met de promotie van de Disney-film Jungle Cruise, maar vertelden óók graag over de geheimzinnige Predator-film. Skull wordt geregisseerd door Dan Trachtenberg, die je misschien wel kent van de thriller 10 Cloverfield Lane.

Davis: “De film keert terug naar wat de eerste Predator zo goed maakte. Het gaat over een mens dat niet opgeeft en met sluwheid en doorzettingsvermogen een sterkere, goedbewapende vijand verslaat. De film lijkt eigenlijk meer op The Revenant dan op enige andere Predator-film.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het idee voor Skull is eigenlijk al wat ouder dan mensen denken. Davis: “Dan Trachtenberg kwam met het idee voor de film toen we The Predator aan het opnemen waren. We konden niet aan twee films tegelijk werken, dus bleef Skull lange tijd geheim. Ik denk dat Skull ongeveer net zo goed en verrassend wordt als de eerste Predator. De eerste film was fantastisch en daarna is hij helaas niet meer geëvenaard. Ik denk dat Skull echt een waardige vervolgfilm wordt.”

Vóór Predator komt Skull

Skull draait om de jonge Comanche-Indiaanse Kee die dolgraag een echte krijger wil worden. Hiervoor moet ze een paar heftige beproevingen ondergaan en waarschijnlijk probeert een Predator het feestje óók te verpesten. De rol van Kee wordt gespeeld door Amber Midthunder, die in Legion te zien was als de stoere Kerry Loudermilk.

De gebeurtenissen in Skull zijn waarschijnlijk de eerste keer dat de gruwelijke Predator op aarde landt, als je de Alien Versus Predator-films niet meerekent, tenminste.

Momenteel is nog niet bekend wanneer Skull precies in de bioscoop verschijnt. De opnames zitten er bijna op, dus we verwachten ergens in 2022 (afhankelijk van de coronasituatie).

Lees verder