John Wick

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John Wick

De 9 beste wraakfilms op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Wraak is nooit de oplossing… tenzij je een screenwriter in Hollywood bent, dan is het de perfecte basis voor een topfilm! Wij struinden Netflix af voor de 9 beste wraakfilms. Deze wrekers moet je zien!

9. The Mechanic

Hoe kunnen we het over wraakfilms hebben en niet het oeuvre van Jason Statham erbij halen? Netflix heeft heel wat kijkplezier van de Britse actieheld en The Mechanic hoort sowieso tot zijn allerbeste werk. Statham is de beste huurmoordenaar ter wereld maar verandert zijn leven nadat zijn leermeester op kille wijze vermoord wordt. Diens zoon heeft echter andere plannen en vraag Statham hem de kneepjes van het vak te leren. Voor wraak!

8. Homefront

Dubbele Jason Statham goodness! Deze keer speelt de Brit een ex-DEA agent die met zijn dochtertje naar een slaperig Amerikaans stadje verhuist. Na een uit de hand gelopen ruzie krijgt de lokale drugsbaas (James Franco) echter lucht van hem en vindt de voormalige drugsagent zich in een nieuwe strijd.

7. The Revenant

Leonardo DiCaprio die helemaal bont en blauw wordt geslagen door een beer! Dat is The Revenant in een notendop. Maar mamabeer is niet degene die op wraak uit is in deze film, dat is Leo zelf die voor dood wordt achtergelaten door Tom Hardy en zijn handlangers.

6. Dirty Harry

De iconische film van Clint Eastwood staat op Netflix en… ja serieus, hoe zouden we deze lijst kunnen maken zonder Dirty Harry? De iconische agent zet alles op alles om seriemoordenaar Scorpio achter tralies te krijgen. Naarmate de lichamen van dode vrouwen opstapelen verandert de jacht in een persoonlijke vete!

5. You Were Never Really Here

Joaquin Phoenix is meer dan Joker. Dat blijkt uit You Were Never Really Here, waarin hij een getraumatiseerde oorlogsveteraan speelt die gekidnapte jonge meisjes terugvindt. Daar durft hij gerust de regels voor te breken, maar achter de schermen gebeurt er iets smerigs en zodra Phoenix daarachter komt, gaat hij helemaal los.

4. John Wick 3

De wederopstanding van Keanu Reeves’ carrière gebeurde met de John Wick-serie waarvan deel 4 al in de maak is! De beste huurmoordenaar ter wereld (waarom worden die toch altijd lastiggevallen?) krijgt het aan de stok met de internationale organisatie die hem in een moordmachine maakte. Letterlijk de hele fucking wereld wil wraak op hem nemen omdat hij de verkeerde persoon heeft vermoord!

3. John Wick

De originele John Wick blijft de allerbeste! En wees eerlijk, zou jij geen wraak nemen op iemand die je puppy vermoord heeft?

2. Mad Max

De rol die Mel Gibson een wereldster maakte en die de ‘Road Warrior’ in de popcultuur bracht: Mad Max! De film is een minimalistische post-apocalyptische wraakfilm, waarin politieagent Max een kwaadaardige motorbende achter zich aankrijgt. Wanneer ze zijn vriendin en beste vriend pijn doen, zint Max op wraak.

1. Taken

We tolereren een boel mensen als schoonvader, maar van Liam Neeson kleuren al onze broeken bruin! Deze papa wil je echt niet tegen hebben! Zijn dochter wordt gekidnapt in Parijs maar de vrouwenhandelaren beseffen niet dat hij bij de geheime dienst heeft gewerkt. Liam reist naar de Franse hoofdstad en rust niet voor hij de hele criminele organisatie tot as heeft gereduceerd!

Lees verder