The Predator keert terug voor een vijfde ronde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Predator keert terug voor een vijfde ronde

Huh!? Er komt tóch een nieuwe Predator-film!

|
|

Laatste update:

Hij is onzichtbaar, schiet dodelijke lasers en weet altijd wel een leuk muurtje om je hoofd aan vast te spijkeren! Jawel, er wordt gewerkt aan een nieuwe film over de gevaarlijke Predator!

Predator (1987) was een broeierige, loeispannende actiehorrorfilm, waarin een dodelijk ruimtewezen een groep soldaten achtervolgt. De film werd een groot succes, door de zenuwslopende actie met Arnold Schwarzenegger en Carl Weathers. Na Predator volgden nog een paar films (en een cross-over met Aliens) die meestal vermakelijk waren maar nóóit zo goed als het origineel.

Na The Predator (2018) leek het erop dat het moorddadige ruimtewezen afgeschreven was. De film was niet echt een flop, maar wél een stuk minder succesvol dan gehoopt…

Predator 5

Gelukkig komt er tóch goed nieuws uit de jungle: er komt gewoon een vijfde Predator-film! 20th Century Fox heeft regisseur Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) ingehuurd voor een vervolg. Predator 5 wordt geschreven door Patrick Aison die eerder werkte aan Kingdom, Jack Ryan en Treadstone.

Het lijkt erop dat Predator 5 wéér een reboot wordt, net als dat Predators (2010) en The Predator (2018) dat eigenlijk al waren. Het monster is nog altijd enorm populair, hoewel de meeste films waarin hij zit niet zo best zijn.

Lees verder