Echte Meisjes in de Jungle: 'Als RTL slim is, geven ze Louisa en Michella per direct een eigen programma'

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Door Ruben Praster
Echte meisjes in de jungle

In een saaie finale werd een uitgeputte Kelly gekroond tot winnares van Echte Meisjes in de Jungle. Om de kijker niet achter te laten met zo’n grote anti-climax pakt Videoland groots uit met een pittige reünie. In een voorproefje worden al een paar heftige discussies en schreeuwpartijen getoond, maar eigenlijk valt deze allerlaatste aflevering van het seizoen heel erg mee.

De tekst gaat verder onder de video

Saaie mutsen

Wie mijn recaps vanaf het begin heeft gelezen, weet dat er een paar smaakmakers in het programma zitten, maar wanneer die wegvallen, blijven er een stel saaie mutsen over. Persoonlijk heb ik daar geen probleem mee, want ik vind positieve realityseries veel leuker dan de shows waarin iedereen elkaar voor rotte vis uitmaakt. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat een ruzie tussen kleurrijke figuren wel voor goede televisie zorgt.

In het zonnetje

De reünie staat daarom volledig in het teken van de onvermijdelijke confrontatie tussen aartsvijanden Janice en Michella. Dat merk je al in de manier hoe het programma is opgebouwd. Om de beurt wordt een deelneemster kort in het zonnetje gezet. Valerio begint met winnares Kelly en daarna geeft hij het woord aan Diva. De vrouwen vertellen in het kort over hun ervaringen en beide hebben veel positiefs te zeggen over Michella.

Michella is weer lekker ranzig

Deze realityveteraan is als derde aan de beurt en er wordt gelijk wat olie op het vuur gegooid. Valerio vraagt aan Annebel – die een nieuwe neus heeft – wat zij heeft geleerd van Michella en het antwoord is verre van positief. Terwijl Annebel zegt dat Michella een grote bek heeft, verslikt de ervaren realityster zich in een wijntje en eindigt ze de hoestaanval met een ranzige boer.

Hilarisch duo

Iedereen, met uitzondering van Janice, ligt helemaal dubbel. Ik donder zelf ook bijna van mijn stoel wanneer Michella zegt dat zij bijna stikte en Louisa antwoordt dat het komt door de botox. Die twee zijn een hilarisch duo en perfect op elkaar ingespeeld. Als RTL slim is, geven ze Louisa en Michella per direct een eigen programma.

De tekst gaat verder onder de video

Hoogtepunt

Het is heel erg jammer dat Louisa er zo vroeg uit werd gestuurd, maar hetzelfde geldt voor Esmee. In deze reünie komt de Terror Twin vaak aan het woord en zij is gemaakt voor een programma als Echte Meisjes in de Jungle. Wanneer Valerio haar vraagt naar haar hoogtepunt noemt ze haar val waardoor ze gewond raakte aan haar arm. Valerio vindt dat een opvallend antwoord, waarna Esmee vraagt wat hoogtepunt eigenlijk betekent.

Op de valreep

Wanneer Esmee in de spotlights wordt gezet en terugkijkt op haar deelname vertelt ze dat iedereen superlief was en dat ze niks negatiefs heeft te vertellen, om daarna in details te vertellen wie ze niet mag... Gaby was saai, Annebel wil door iedereen aardig gevonden worden en met Janice heeft ze gewoon niet zo veel. Valerio merkt op dat Esmee op de valreep toch nog iedereen even heeft afgebrand.

Janice vs Jill

Om nog meer te stoken, vraagt Valerio aan Janice hoe zij terugkijkt op haar team. Zoals altijd is ze weer supersneaky en ze had kunnen reageren op de diss van Esmee of kunnen vertellen hoe vervelend ze het vond met Michella in de groep. Maar de influencer richt haar pijlen op… Jill? Ze vertelt dat Jill zich in het begin heel stil en onzeker was, waarna ze zich ontpopte tot een onbetrouwbaar iemand die achter je rug lulde.

Ruzie op Instagram

Ze doet alsof de vriendelijke Jill een of andere backstabber is en Channah doet er nog een schepje bovenop door te zeggen dat ze zoiets vaker hoort over Jill. De rest van de groep is het daar totaal niet mee eens. Esmee gaat er dieper op in en begint te klagen over een Instagrampost. Toen Esmee iets plaatste, reageerde Jill er niet op en toen Louisa iets plaatste, reageer Jill met een paar hartjes. Het is kinderachtig gelul dat nergens op slaat en een geëmotioneerde Jill wordt getroost door Kelly. Dat heeft Janice weer lekker voor elkaar.  

De tekst gaat verder onder de video

Hét incident

Louisa probeert de boel te redden en dat is het begin van het mooiste moment uit de aflevering. De twee kemphanen krijgen de kans om hun gevoelens te uiten en te praten over het incident waarbij Esmee van een heuvel werd gegooid door Louisa en haar arm ernstig verwondde.

Misverstand

Het wordt duidelijk dat niet Esmee het probleem was, maar Annebel. Louisa ergerde zich kapot aan de fitgirl en wilde haar op haar plek zetten. Esmee bemoeide zich ermee, waar zij spijt van heeft, en toon liep de situatie gewoon uit de hand. Annebel weet zich goed te verweren en maakt duidelijk dat alles is gebaseerd op een misverstand, wat Louisa moeilijk vindt om te accepteren.

Een brief voor Esmee

Louisa kan Annebel na haar verklaring nog steeds niet uitstaan, maar de verduidelijking helpt wel om het goed te maken met Esmee. Het transgendericoon vertelt ook dat zij een brief heeft geschreven en die nog op haar telefoon heeft staan. Ze wil hem niet voorlezen, want dan gaat ze janken, maar ze is wel bereid om de brief naar Esmee te sturen. Dit is voldoende voor de Terror Twin om haar vijand te vergeven en met een omhelzing wordt het goedgemaakt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Go Fabiola!

In sneltreinvaart komen daarna de andere Echte Meisjes aan de beurt en over de een is meer te vertellen dan de ander. Het wordt pas weer spannend wanneer Fabiola opeens van zich laat horen door Annebel te bekritiseren. Annebel is van mening dat Michella en Louisa pestkoppen zijn, maar de fitgirl heeft een filmpje gemaakt met Bram Krikke waarin ze het incident tussen Louisa en Esmee naspeelde. Dat vindt Fabiola heel erg ongepast en voor het eerst staat Annebel met een mond vol neptanden en weet ze zich niet uit een situatie te lullen.

Geen vrienden

De reünie wordt afgesloten met Janice, nog voordat haar compilatiefilmpje wordt vertoond, zegt Michella dat ze niet kan wachten tot ze klaar zijn, want ze wordt kotsmisselijk van die wijven. Na een verzameling momenten waarin Janice zich van haar slechtste kant laat zien, doet ze nog een poging om uit te leggen waarom ze haar vriendin Annebel wegstuurde. Zij vond dat op dat moment een strategische zet en ze deed niet mee aan Echte Meisjes in de Jungle om vrienden te maken.

Positieve energie

Ook doet de influencer nog een poging om uit te leggen waarom het niet klikte tussen haar en Michella. Volgens Janice komt het puur omdat zij een hele positieve energie heeft en haar aartsrivaal is juist heel negatief. Om haar punt te bewijzen, zegt ze dat zelfs ‘het internet’ aan haar kant stond. Nou dan heeft ze mijn recaps niet gelezen.

Grouphug

Het is duidelijk dat Janice en Michella geen vrede zullen sluiten en om toch nog positief te eindigen, wordt er een compilatie van leuke momenten uitgezonden en overtuigt Valerio alle realitysterretjes om mee te doen aan een hele ongemakkelijke grouphug.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Een gouden duo

Los van een reeks ruzies, die al te zien waren in de promo’s, gebeurde er niet heel veel in de reünieaflevering. Opnieuw zijn het een handjevol smaakmakers die zorgen voor vuurwerk. Esmee, Louisa en Michella steken met kop en schouders boven de rest uit. Esmee is een flapuit die altijd het verkeerde weet te zeggen en het duo van Louisa en Michella is goud waard. Met gezonde tegenzin heb ik wekelijks deze recaps geschreven en ik ben blij dat ik niet meer naar dit soort trash hoef te kijken, maar als Louisa en Michella een programma krijgen, dan bied ik mij direct aan om deze serie tot in de puntjes te analyseren.

Echte Meisjes in de Jungle is terug te kijken op Videoland.