Echte Meisjes in de Jungle: ‘Na deze aflevering ben ik echt helemaal klaar met Janice’

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Door Ruben Praster
Echte meisjes in de jungle Janice

Het is geen geheim dat ik geen fan ben van Janice. De influencer lijkt overtuigd dat ze meedoet aan Wie is de Mol? en houdt zich bezig met het spelen van geniepige spelletjes en het smeden van verbondjes. Nu is het natuurlijk wel zo dat een realityserie in elkaar wordt gemonteerd tot een spannend verhaaltje en dat onschuldige opmerkingen of grapjes volledig uit de context worden gehaald. Ik was bereid om Janice het voordeel van de twijfel te geven, maar na deze aflevering ben ik echt helemaal klaar met haar.

Michella is terug!

In de preview van de vorige aflevering werd al bekend gemaakt dat Annebel en Michella van team switchen. Annebel zit nu in een ander team vol luilakken waar ze zich in stilte aan kan ergeren, maar los van een verdwenen shampoofles leidt dit niet tot veel drama. Dat is wel anders in team rood. Op het moment dat Michella haar terugkeer aankondigt, lijkt Janice door de grond te zakken. Fabiola en Jill vinden het nieuwe teamlid wél leuk en zijn oprecht blij om hun vriendin terug te zien, maar Janice heeft alleen een paar rotopmerkingen in petto en klaagt als een verwend kind dat haar zin niet krijgt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle Janice
© Videoland

De Mol-actie van het jaar

Dat Michella nu in haar team zit, heeft Janice volledig aan zichzelf te danken. Zij stemde Annebel weg, omdat haar nieuwe bff nou eenmaal zo’n sterke speler was. Maar de situatie wordt nog iets pijnlijker... Janice geeft toe dat zij en Annebel hadden afgesproken om allebei op Jill te stemmen. De wannabe-Mol besloot alsnog om last minute Annebels naam op haar eliminatiebordje te schrijven. Daardoor was de fitchick de enige die op Jill had gestemd en stond ze met een mond vol tanden toen Valerio haar vroeg om die keuze te beargumenteren.

Zo ga je niet om met vrienden

Het is een ongelooflijke naaistreek van Janice, maar Annebel lijkt daar niet zo mee te zitten. De vrouwelijke Terminator ziet het gewoon als een wedstrijdje en wanneer de twee ‘vriendinnen’ elkaar van een afstandje zien, roepen ze heen en weer dat ze elkaar missen, waarop Diva treffend zegt tegen Janice: ‘Je hebt haar gisteren nog naar huis gestemd.’ Ook Michella herinnert de captain van team rood er meerdere keren aan dat zij Annebel naar huis stemde en Fabiola vindt het niet kunnen dat je zo omgaat met een vriendin.

Bondgenoot of concurrent?

De steun voor Janice brokkelt langzaam af en dat wordt heel goed duidelijk wanneer de teams na een ranzige opdracht, waarbij ze met handboeien door smerige zooi moeten graaien, in één luxe huisje worden geplaatst. Het team van Janice vertrouwt haar niet meer en team blauw had sowieso al niks met Janice. Haar enige bondgenoot is Annebel en laat dat nou juist haar grootste concurrent zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Janice verpest het helemaal

Janice snapt dat ze het flink verkloot heeft en in een poging zichzelf toch weer neer te zetten als de heldin van de jungle gaat ze speechen. Als je nog geen hekel aan haar had, is dit het grote omslagpunt. En wie net zoals ik al kriebels kreeg van de influencer zal z’n best moeten doen om de tv niet uit het raam te smijten.

Punten voor Diva

Tijdens een gezellig diner met beide teams wil Janice een toost uitbrengen. Ze begint gelijk lekker negatief door te zeggen dat niet iedereen elkaar mag, maar ze hoopt wel dat de verschillen opzijgezet kunnen worden en iedereen tijdens het etentje het spel los kan laten. Waarop Diva droog opmerkt: ‘Daar waren we al mee bezig volgens mij.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Ik krijg bijna medelijden met Janice

Gelukkig ben ik niet alleen in mijn frustraties. Michella heeft een hekel aan Janice en kan héél slecht tegen haar passief-agressieve gedrag. Voor iedere stoot onder water heeft de realityveteraan een vloedgolf aan scheldwoorden voor haar paraat. Het is zelfs zo erg dat ik bijna medelijden krijg met Janice.

Michella slaat terug

Daarom is het zo jammer dat Michella aan het einde van de aflevering naar huis wordt gestuurd. Wanneer Valerio aan haar vraagt wat zij het leukst vond aan dit avontuur antwoordt Michella dat ze het vooral leuk vindt om weer naar huis te gaan. Janice maakt de opmerking dat iedereen blij is dat zij vertrekt, waarop Michella uitvalt met de verbale mokerslag: ‘Hou nou eens je bek! Stronthoer!’

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

En Michella vertrekt weer

Die geweldige citaten van Michella ga ik wel missen. In deze aflevering had ze ook weer een paar pareltjes. Wanneer ze in de eerste opdracht door de varkenspoep moet graaien om een sleutel te vinden, merkt ze op dat dit hele seizoen van Echte Meisjes in de Jungle in het teken stond van poep. ‘Ik heb de drol van Lena mogen zien, ik heb stront mogen eten en ik heb nu stront mogen vasthouden. Ik ben de strontkoningin.’ Als Trashkoning van Veronica Superguide, die verplicht dit programma moet kijken, snap ik heel goed hoe zij zich voelt.

Iedereen is klaar met Janice

Zo zonder Michella gaat het wel saai worden en het is de vraag wie sterk genoeg in haar schoenen staat om tegenwicht te bieden aan Janice. Al gaat zij geen enkele stemronde overleven. Iedereen is wel klaar met haar en ze heeft geen vrienden gemaakt met die verschrikkelijke speech, waarin ze zichzelf wilde profileren als de moeder van de hele groep. Ze is eerder de slechte stiefmoeder uit een sprookje en ik kan amper wachten tot zij de jungle uit wordt gestuurd.

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.