Echte Meisjes in de Jungle: ‘Geen drama, geen ruzies, geen gedoe. Hier kan ik wel een heel seizoen naar kijken’

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Door Ruben Praster
Echte meisjes in de jungle

De finale is in zicht en aan het einde van deze aflevering zijn er van de zes deelnemers nog maar twee over. Nu Michella als laatste smaakmaker weg is, slaat de saaiheid toe en de ramptoerist die Echte Meisjes in de Jungle kijkt voor de ruzies en schandalige momenten zal een extra lading koffie nodig hebben om wakker te blijven.

Een bekentenis

Mij stoort het niet, want ik ben juist geen fan van het drama – al kan ik de schandalige momenten wel weer waarderen. Ik heb weinig met ruziënde bimbo’s of agressieve bro’s en ik geniet veel meer van wholesome reality zoals Too Hot to Handle en Dated and Related, waarin oppervlakkige modellen een belangrijke levensles leren en bijzondere vriendschappen sluiten. En laat deze aflevering nou vol zitten met dit soort hartverwarmende momenten!

Poseren voor Valerio

Het hoogtepunt komt voor mij aan het einde van de eerste opdracht. De meiden moeten op een paaltje gaan staan en poseren. Valerio maakt een foto van hen allemaal en vertelt dan pas dat ze de pose zo lang mogelijk vol moeten houden en wie als eerste van het paaltje valt, moet naar huis. Janice zag dit al aankomen en raadde Jill en Fabiola aan om een makkelijke pose aan te nemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

The Karate Kid

Toch weten alle spelers het zo lang mogelijk vol te houden en daarom maakt Valerio de opdracht iets zwaarder. Iedereen moet de Karate Kid-pose aannemen, dus op één been staan, knie omhoog en armen wijd. Het zal geen verrassing zijn dat Lena als eerste van het paaltje valt. Nu Lena is geëlimineerd zijn alle ogen gericht op team rood. Wie als eerst van die groep omvalt, moet ook vertrekken.

Bad karma

Fabiola en Jill hebben het zwaar, maar het is tot iedereens verrassing Janice die de pose niet volhoudt en naar huis moet. Het moment dat haar voet de grond raakt, spring ik op van mijn stoel en juich ik als Jack van Gelder die Dennis Bergkamp het winnende doelpunt ziet scoren. Het is misschien niet zo aardig om te genieten van andermans leed, maar Janus is ook niet zo aardig, dus dat neutraliseert hopelijk mijn slechte karma.

Slechte verliezer

Juist wanneer ik mij een beetje schuldig begin te voelen omdat ik een taart bestel om dit te vieren, herinnert Janice de kijker er weer aan waarom ze onuitstaanbaar is. Als een slechte verliezer kijkt ze in de camera en zegt ze: ‘Ik schaam mij kapot. Dat ik verlies van mensen die nooit in de sportschool staan.’ Nu geloof ik niet dat ze die opmerking maakt om Fabiola en Jill te fatshamen, maar het geeft wel aan dat ze zichzelf beter vindt omdat ze soms aan de gewichten hangt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

De sfeer is gelijk beter

Met Janice uit de weg, is de sfeer gelijk een stuk beter. Fabiola, Jill, Kelly en Diva zijn een leuke vriendengroep. Ze weten dat ze pas tijdens de volgende opdracht tegen elkaar moeten strijden, tot die tijd hebben ze gewoon veel lol. Fabiola en Jill hebben ook een high tea gewonnen en Jill vraagt aan Diva of ze nog iets lekkers voor haar mee moet brengen.

Paniekaanval

Heel veel plezier hebben ze niet aan de high tea, want het is letterlijk een high…tea. Niet omdat ze stoned zijn, maar omdat ze aan een kabelbaan hangen hoog boven de watervallen. Jill vindt het uitzicht prachtig en heeft honger. Fabiola krijgt letterlijk geen hap door haar keel wanneer haar hoogtevrees zich uit in een paniekaanval. Eenmaal op vaste grond neemt Jill haar niks kwalijk en vertelt ze juist trots te zijn op de influencer omdat ze het ondanks haar hoogtevrees toch durfde.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Vage opdracht

Door het gebrek aan drama, wat misschien geen spannende tv oplevert, maar wel zorgt voor fijne hartverwarmende momenten, wordt de rest van de aflevering opgevuld met een onnodig moeilijke opdracht. De twee teams moeten een zware zak met bonen dragen, tegelijkertijd een reeks vragen goed beantwoorden om een cijfer te vinden en met die cijfers kunnen ze een slot openmaken.

Afscheid

De meiden werken zich kapot, Diva valt bijna dood neer en je moet Kelly nooit een rekensom laten maken. Uiteindelijk wint team blauw de opdracht en dit betekent dat Fabiola en Jill moeten vertrekken. Daar zijn ze niet rouwig om en ze kunnen allebei niet wachten om weer naar huis te gaan. De vier vriendinnen nemen afscheid en spreken elkaar nog wat bemoedigende woorden toe.

Vriendelijke vrouwen

Ik ben waarschijnlijk in de minderheid, maar het laatste half uur is mij heel goed bevallen. Geen drama, geen ruzies, geen gedoe, maar gewoon vriendelijke vrouwen die elkaar bereid zijn te helpen. Hier zou ik wel een heel seizoen naar kunnen kijken, maar volgende week is alweer de finale. Ik heb geen flauw idee wie er gaat winnen. Kelly is de logische keuze, maar Diva weet altijd te verrassen. Ik doe daarom een grote gok en zet mijn geld op Diva.

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.