Echte Meisjes in de Jungle: ‘Deze saaie finale is een grote anti-climax’

Na de recaps van The Kardashians is recensent Ruben Praster terug om als de Trashkoning van Veronica Superguide wekelijks verslag te doen van Videoland-serie Echte Meisjes in de Jungle.

Door Ruben Praster
Echte meisjes in de jungle

Let op! Deze recap bevat SPOILERS!

Het is tijd voor de finale. Diva en Kelly zijn nog over en de twee Echte Meisjes moeten op de meest omslachtige manier Valerio zien te vinden. Eerst moeten ze liften en dan moeten ze spoorzoeken op een grote markt. Dit had spannend kunnen zijn als de twee finalisten iets meer peper in hun kont hadden gehad, maar Diva en Kelly hebben helemaal geen zin in een grote eindstrijd. Ze gunnen elkaar de overwinning en willen het liefst gewoon naar huis.

Ik mis Janice…

Diva toont nog een beetje een competitieve houding, maar dat uit zich meer in woorden dan daden. Voor het eerst mis ik Janice… Ik geloof zelf ook amper dat ik het zeg. Maar als het een strijd was tussen supervillain Janice en ultieme underdog Jill, had dit een topaflevering kunnen zijn. En ook een race tussen fanatiekelingen Annebel en Janice was spannender geweest dan de finale die we uiteindelijk krijgen.

Liftend door Laos

Het is niet helemaal eerlijk om Diva en Kelly de schuld te geven van een saaie finale. Die schuld ligt meer bij de makers. De eindopdracht stelt namelijk niet zo veel voor. De vrouwen moeten om te beginnen een tempel met een gouden beeld bereiken door te liften. Om de opdracht iets moeilijker te maken, mogen ze maar 15 minuten in een voertuig zitten en dan moeten ze een ander voertuig vinden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Weinig invloed op de omstandigheden

De halve aflevering wordt gevuld met het liften. Door een potje jeu de boules te winnen, krijgt Diva een voorsprong en ze heeft al snel door hoe ze in gebroken Engels om een lift moet vragen. Bij Kelly gaat het wat moeizamer, maar het lukt haar al snel om de voorsprong van Diva in te halen, wanneer ze alsnog flink achter komt te liggen. De vrouwen hebben weinig invloed op deze omstandigheden en dat maakt de opdracht minder spannend of grappig dan een spel waarbij ze slim of sterk moeten zijn.

Spaarvarken

Wanneer ze het beeld vinden, worden ze naar een markt gestuurd om een spaarvarken te kopen bij een vrouw genaamd Poeppee. Op zo’n moment mis ik Michella. De poepgrappen schrijven zichzelf en het zou hilarisch zijn om haar rond te zien rennen op de markt, terwijl ze in slecht Engels zoekt naar een vrouw met zo’n opvallende naam. Diva en Kelly zijn dan een stuk praktischer. Diva weet een behulpzame man te vinden die Engels spreekt en Kelly laat iemand in Laotiaans opschrijven dat zij zoekt naar spaarvarkenverkoopster Poeppee.

Eerst iets drinken

De grootste anti-climax moet dan nog komen. Kelly weet als eerste Valerio te bereiken. Hij wacht op haar bij een tafeltje met daarop een grote gouden kip en een drankje. Kelly heeft niet eens door dat zij de winnares is. Ze strompelt met het gigantische spaarvarken naar Valerio toe en neemt eerst een flinke slok van het drankje. Valerio kan het niet laten om wat sarcastisch commentaar te geven op haar laconieke houding: ‘Ik heb nog nooit iemand zo euforisch zien winnen.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte meisjes in de jungle
© Videoland

Eindigen met een sisser

Pas wanneer Kelly wat vloeistof in haar lichaam heeft en het begint door te dringen dat ze het programma heeft gewonnen, toont de winnares iets meer blijdschap. Niet veel later komt Diva aanstrompelen en zij is te moe om teleurgesteld te zijn. Dat ze baalt, komt later pas naar boven, wanneer het realitysterretje tegen de camera vertelt dat zij had moeten winnen omdat ze beter haar best deed tijdens de challenges. En zo eindigt dit seizoen van Echte Meisjes in de Jungle met een flinke anti-climax.

De vooruitblik is spannender

Om niet af te sluiten met een tegenvallende finale komt er nog een reünie-aflevering aan. De Echte Meisjes, inclusief vroege afvallers Esmee en Louisa, worden in dezelfde ruimte gezet om bij te praten en ruzie te maken. De korte promo toont al flink wat vuurwerk wanneer Michella vertelt dat zij Janice een kutwijf vindt in Laos en een kutwijf in Amsterdam. Deze statement wordt opgevolgd door een hele ranzige boer. Dat is een veel betere manier om Echte Meisjes in de Jungle te eindigen.

Echte Meisjes in de Jungle is te zien op Videoland. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.