Even tot hier wint Gouden Televizier-Ring 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Even tot hier wint Gouden Televizier-Ring 2022
TV

Dit zijn de winnaars van het Gouden Televizier-Ring Gala 2022

|
|

Laatste update:

Wie zijn de winnaars en wie de verliezers? Dat was de grote vraag van de avond. Of werd het zo ongemakkelijk dat vooral de kijker de verliezer was? We hebben alle details voor je!

Hoe het Televizier-Ring Gala toch nog leuk werd

Een verrassende opening van het gala: Peter Pannekoek die Jan Smit in zijn kleedkamer influistert wat hij vooral niét moet doen. Niet zingen, niet dansen en vooral geen humor proberen. Leuk! Nu al. Kan het Televizier-Ring Gala dan toch leuk zijn? Helaas kan Jan niet luisteren en doet alsnog een zang- en dansnummer en probeert humor. Maar, het mag gezegd, het had erger gekund. Sterker nog, het was eigenlijk best wel een mooie avond, met leuke, soms hilarische, maar ook emotionele momenten. We zetten de opvallendste momenten en natuurlijk de winnaars op een rij.

De Winnaars

Gouden Televizier-Ring Jeugd: Hallo, ik heb kanker

Het meest emotionele moment van de avond kwam al direct bij het uitreiken van de eerste ring, voor het beste jeugdprogramma. Niet zo gek, want het EO-programma Hallo, ik heb kanker won de prijs. Het programma over de tieners Kelsie, Olivier, Marleen en Rose, die leven met kanker, kreeg een staande ovatie van een vol Carré. Iedereen kreeg een brok in de keel op het moment dat presentatrice Anne-Mar Zwart vertelde dat Marleen vorige week is overleden. "Ze had er onwijs naar uitgekeken, de jurk helemaal klaar. We gaan er een feestje van maken, met haar in ons hart."

Televizier-Ster Talent: Soy Kroon

Presentator Soy Kroon wint na een opvallend jaar waarin hij onder andere Jezus speelde in The Passion de talentaward. Hij draagt 'm op aan z'n vriendin Holly Mae Brood.

Televizier-Ster Impact: BOOS over The Voice

Het kon natuurlijk niet anders dan dat de prijs voor het programma met de meeste invloed dit jaar naar de uitzending van BOOS over The Voice zou gaan. Bij de regie deden ze in elk geval waar ze voor betaald werden, door tijdens het dankwoord van TIm Hofman het zure gezicht van Talpa-baas Peter Römer in beeld te nemen. Classic! Tim sloot z'n verhaal op zijn typische manier af met de woorden: "De prijs is voor iedereen die bij ons durfde te spreken. Dankjewel en een veilige afterparty".

Tijdens een mooie uitvoering van het nummer Grijs door Jaap Reesema en Nielson keken we naar alle sterren die we het afgelopen jaar zijn verloren. Zo zagen we de eerder deze week overleden Léonie Sazias en Willibrord Frequin voorbij komen.

Televizier Ster Online-videoserie: Robbert Rodenburg

Vlogger Robert Rodenburg won van politievlogger Jan-Willem en de mannen van StukTV, die we het afgelopen jaar 24 uur met... nieuw leven zagen inblazen.

Televizier-Ster Acteur: Frank Lammers

Een ander hilarisch moment is het wanneer Jumbo-coryfee Frank Lammers de Televizier-Ster acteur wint. Die prijs werd de drie jaren daarvoor gewonnen door Undercover-collega Elise Schaap, die daarom nu niet meer mocht doen. In een hilarische speech bedankt hij allerlei mensen, waaronder Elise, die naast 'm staat. "Elise Schaap mag niet meedoen, daarom heb ik gewonnen!" Hij eindigt zijn ratelende verhaal met "Leve de Iraanse vrouwen, leve de boeren".

Televizier-Ster Presentator: Tim Hofman

Tim Hofman mocht nog een keer opstaan met z'n strakke broek, want hij won ook de Ster voor beste presentator, die dit jaar genderneutraal was. Daardoor kon Raven van Dorst ook genomineerd worden. Dit keer geen ongemakkelijk shot van Paul Römer, maar wel een fijne sneer naar Max-baas Jan Slagter: "Ik hoop altijd dat Jan Slagter morgen zegt: deze keer was het wel terecht'' De grijze tv-baas klaagde in het verleden vaker als een van z'n programma's niet won, zoals z'n ster André van Duin dit keer ook niet won.

Er volgt een optreden in de vorm van The Masked Singer, waar drie mystery guests hun steun uitspreken aan de drie genomineerde programma's voor de ring. Streetlab's Jasper Demollin is voor De Bevers, terwijl Juvat Westendorp (je weet wel) in drag zijn steun uitsprak voor Het Jachtseizoen. Tenslotte zagen actrice en presentatrice Merlijn Weerdenburg achter een wit scherm vandaan komen om te joelen voor Even tot hier.

Dan is het bijna tijd voor het grote moment, wie wint de ring? Maar eerst kijken we naar een speciale versie van De Slimste Mens met de voormalig finalisten Andries Tunru, Rob Kemps en Emma Wortelboer. Via het spel kijken we naar de tien tv-momenten van het jaar. Hét moment van het jaar was het wereldkampioenschap van Max Verstappen, waar 5 miljoen mensen naar keken. Maar ook de deelname van de overleden Jan Rot komt voorbij, evenals het kaarsmoment van Johan Derksen.

Gouden Televizier-Ring 2022: Even tot hier

Nadat we dan uiteindelijk voor de vierhonderste keer naar de genomineerden hebben gekeken is er dan eindelijk het verlossende woord: Even tot hier is de winnaar van de 57e ring. Het programma won met een indrukwekkende 70% van de stemmen. Opvallend, want eerder was juist het Jachtseizoen favoriet, omdat die waarschijnlijk hun internetachterban wel konden inzetten voor de winst. Niet dus. In een uitzinnig Carré nemen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe de prijs in ontvangst. "Zéér terecht", vindt columnist Angela de Jong. "Godzijdank hebben zij eindelijk een prijs gewonnen voor dit fantastische programma. Het is niet voor niets dat wij vorig jaar zelf de AD Media Prijs hebben uitgereikt aan hen. Ze verdienen het."

Lees verder