• BN'ers
  • TV

Tv-maker en journalist Willibrord Frequin (80) overleden

Willibrord Frequin (80) overleden

Tv-maker en journalist Willibrord Frequin is overleden. Frequin, die bekend werd door zijn confronterende interviewstijl én ‘overvalreportages’, was al enige tijd ernstig ziek.

Willibrord was in de jaren 60 en 70 actief als verslaggever voor Brandpunt, waar hij o.a. prins Bernhard confronteerde met het Lockheed-schandaal. In de jaren 80 raakte Frequin zélf betrokken bij een schandaal, toen er grote vraagtekens werden gezet bij één van zijn reportages: over de handel in afgehakte hoofden.

De Week van Willibrord!

In de jaren 90 werkte Frequin voor verschillende zenders, waar hij programma’s maakte als De Week van Willibrord, Achter Gesloten Deuren en Ooggetuige. Zijn ‘overvalsjournalistiek’, waarvoor hij met een draaiende camera uit rijdende auto’s sprong, was legendarisch. Frequin riskeerde vaak zware klappen: soms zelfs met een bijl!

De laatste jaren deed Willibrord Frequin het rustiger aan: zijn laatste programma was Beter Laat dan Nooit, waarvoor hij met Peter Faber, Barrie Steven en Gerard Cox Japan en Zuid-Amerika bezocht.

Willibrord overleed donderdagochtend, op 26 mei. De tv-maker en razende reporter werd 80 jaar oud. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.