• Nieuws

Awkward: De 8 pijnlijkste momenten tijdens het Televizier-Ring Gala

Eva Jinek

Er hangt altijd een gek ongemakkelijk en vilein sfeertje bij het Televizier-Ring Gala. Dat levert vaak mega-awkard tv op. We gaan nog altijd schuimbekken van deze 8 pijnlijke momenten.

1. Fatima Moreira de Mehhh-lo

In 2008 ging ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo opeens zingen. Ze bracht voor het oog van half Hilversum een 'ode aan de sport' en nee, dat ging absoluut niet lekker. Fatima ís geen zangers en dat kon je horen ook. Na afloop kwam snerenkoningin Chantal Janzen - toen presentator - het podium oplopen met de legendarische opmerking: 'wat kan ze hockeyen he, die meid?' Auw!

           

2. De intens pijnlijke 'Mark Rutte'

Remko Vrijdag is een verdienstelijk en ervaren imitator en theatermaker, maar op een of andere manier kwam zijn ellenlange Mark Rutte-imitatie totaaaaal niet uit de verf. Geen enkele grap sloeg aan, het typetje kwam de hele zaal al na een paar minuten de Gooische neus uit en... toen was Remko nog niet eens op de helft! Toen Chantal Janzen uiteindelijk naar voren mocht komen om haar prijs in ontvangst te nemen, veegde ze even de hele sketch van tafel met één vlijmscherpe opmerking: "nou, genoeg gelachen!"

3. Eva Jinek en de slang van Freek

Jan Smit bracht de cringe-factor van het Gala in 2015 naar een hoogtepunt. Eva Jinek, die uit een relatie met bioloog Freek Vonk kwam, was de kop van jut. "Eva die de slang van Freek niet meer wilde", zei Jan, die de plank even volledig missloeg. Eva's 'UGHH'-gezicht zei meer dan duizend woorden.

4. Dionne Stax' eerste Televizier Gala

Dionne Stax was in 2019 nog niet eens zo heel lang bij AVROTROS toen ze opeens in het diepe werd gegooid en haar eerste Gala mocht hosten. Na afloop van de show kwam de zure lawine los. Dionne's vuurdoop was braaf, keurig, saai en stijfjes, klonk het. Ze wist zichzelf niet echt een houding te geven, zo leek het. Achteraf gezien was het allemaal extra zuur: naar alle waarschijnlijkheid was Dionne in de race om het Songfestival te presenteren en zouden de AVROTROS-bazen dit hebben gezien als een soort 'generale repetitie'. Gordon maakte zich vervolgens zelfs 'zorgen' om het Songfestival. Uiteindelijk kreeg Dionne die job dus niet en boze tongen beweren dat het allemaal door dit Gala komt...

8 hilarische en ongemakkelijke momenten tijdens het Televizier-Ring Gala

Het jaar daarop kwam een stuk beter uit de verf en kwam er ook helemaal niet zo veel kritiek op haar presenteerskills. De ophef zat 'm toen vooral in de prijzen zelf: Omroep MAX-baas Jan Slagter was woest op Televizier omdat hij vindt dat het allemaal niet eerlijk ging.

5. Martien Meiland speech

Toen Martien Meiland in 2020 zijn Talent-award in ontvangst nam en ging speechen, raakte hij even van het padje. "Nou, ik ben helemaal de weg kwijt", zei hij op een gegeven moment. "Vorig jaar kon het ik het zoooo goed dat speechen, maar het is me helemaal... nee!" Nou, Martien, je kon ook net als Tim Hofman je speech van je mobieltje aflezen! Of zorg de volgende keer net als Famke Louise voor een spiekbriefje.

6. Enzo Knol blijft maar vloggen

Je weet dat als je Enzo Knol vraagt om een prijs uit te reiken, je er een verplicht vlog-showtje bij krijgt. Of je dat nu wil of niet. Deze gozer nam toen blijkbaar overal zijn camera mee naartoe want zelfs tijdens de uitreiking van de Gouden Stuiver moest dat ding steeds de lucht in worden gehouden. Minutenlang. Props dat 'ie het zo lang volhield hoor, maar het leidde enorm af en wat zág het er stom uit. 

7. Memphis en Cillissen zijn geen showmasters

Er zijn geen presentatoren verloren gegaan aan stervoetballer Memphis Depay en succesvol keeper Jasper Cillissen. De Oranje-spelers - waarschijnlijk kneiterzenuwachtig - mochten een Ster uitreiken en deden dat met ingestudeerde praatjes en grapjes die direct doodsloegen. En Cillissen die winnares Chantal Janzen drie kussen wilde geven (zij wilde er maar twee) was de kers op de ongemakkelijke taart.

8. Jim en Jamai! Jeej...

Denk je bij het onderstaande nummer: waar kén ik dat toch van? Nou, we zullen je uit je lijden verlossen. Jim en Jamai zitten hier gewoon het ultieme grunge-anthem Smells Like Teen Spirit van Nirvana te verkrachten. En dan ook nog eens met kinderachtige tekstriedeltjes. Blegh. Zoals wel vaker in dit lijstje komt Chantal Janzen opeens tevoorschijn om de boel te redden. Wanneer zij begint te zingen, en het van de boys overneemt, zitten we er weer helemaal in.

Bonus-cringe: ongemakkelijke stilte van Tijl Beckand

We sluiten af met een hoogst ongemakkelijk moment uit de 2021-editie van het Televizier Ring-Gala. Tijl Beckand wist het volledige Carré stil te krijgen door te beginnen over Sywert van Linden. "Als je maar genoeg hebt en met je hersens op tv bent, dan ben je zó multimiljonair, zonder daar iets voor te kunnen. Daar weet Sywert van Linden alles van. Sywert, als je kijkt vanuit je tweede huis in Italië: we missen je niet", zei hij, terwijl er een stuk of drie mensen lafjes klapten. Lees hier meer over dit pijnlijke Tijl Beckand-moment

Het Gouden Televizier-Ring Gala zie je vanavond om 20.30 uur op NPO 1.