Jan Slagter

Veronica Superguide logo
Jan Slagter

Jan Slagter dreigt met Televizier-boycot: 'kan echt niet meer'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jan Slagter spuwt vuur! De Omroep MAX-baas is nog altijd not amused nadat André van Duin gisterenavond niet de Televizier-Ster voor Beste Presentator won. Hij wil dat het helemaal anders gaat bij dat hele Televizier, anders doet 'ie gewoon lekker niet meer mee.

Jans woede zit 'm in zijn overtuiging dat de Televizier-prijzen 'Instagramprijzen' zijn geworden. Hij vindt het niet eerlijk dat mensen met een grote sociale media-achterban prijzen pakken en iemand zoals André van Duin, die niet zo'n online following heeft, misgrijpt. In het AD zegt hij nu dat Omroep MAX mogelijk volgend jaar niet meer mee gaat doen met het ultieme tv-feestje.

Boycot?

Jan, die bij Eva Jinek aan tafel bijval kreeg, zegt dat Televizier-omroep AvroTros 'het al jaren prima vindt'. Maar, zo lezen we in zijn AD-interview, "het wordt tijd dat er daar iemand wakker wordt". Jan: "Dat hierover gesproken wordt. Als dat niet kan, dan denken wij erover niet meer mee te doen. Het is unfair naar al die andere kandidaten die geen achterban hebben op sociale media. Zorg er gewoon voor dat iedereen het gevoel heeft meebepaald te hebben."

'Kan echt niet meer'

"Nu heeft 70 procent van Nederland dat netwerk niet", gaat de omroepbaas verder. "Noem het anders geen publieksprijs. Als AvroTros wil dat deze prijs over tien jaar nog bestaat, dan moeten ze hier echt iets aan gaan doen. Dit kan echt niet meer." Jan heeft ook al helemaal in gedachten hoe het volgens hem dan wel zou moeten. "Ik pleit voor een landelijk onderzoek. Schakel Ipsos in, het marktonderzoekbureau in. Het kan telefonisch, met vragenlijsten. Zorg dat je mensen van nul tot honderd jaar de winnaar mee kunnen bepalen.

AVROTROS heeft nog niet op deze dreig-boycot gereageerd. Ondertussen heeft Tim - die van André van Duin won in de categorie Beste Presentator - al wél gereageerd op Jans uitspraken.

Lees verder