Jan Slagter boos op Televizier: 'dit is echt ongelofelijk'

Jan Slagter

Omroep MAX-baas Jan Slagter is het totáál niet eens met de uitslag van de Zilveren Televizier-Ster voor Beste Presentator, gisteren bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Die had absoluut naar André van Duin moeten gaan en niet naar Tim Hofman, aldus Jan.

"Dit is echt ongelofelijk", schreef Jan op Twitter. "Met alle respect voor Tim Hofman maar André van Duin is de beste presentator! Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt!" De hashtag #fail maakt zijn woede helemaal af.

'Instagramprijs'

Tim Hofman pakte gisteren drie prijzen, waaronder de felbegeerde Televizier-Ring voor Over Mijn Lijk én dus die prijs voor Beste Presentator. Heel Holland Bakt-presentator André, ook meerdere keren genomineerd, greep mis. En je hebt natuurlijk altijd wel mensen die vinden dat BN'er X toch echt had moeten winnen van X. En X dan? Nee joh, die verdient geen prijs! Nou ja, Jan Slagter is dus een van die mensen en doet hier gewoon een Kanye 'Imma let you finish' West-je. Maar, zo betoogt 'ie, hij vindt dat 'zijn' presentator de dupe is geworden van een 'Instagramprijs'.

In de verdediging

Zoals je hierboven ziet, schiet Jan in de verdediging tegenover kijkers die vinden dat hij niet zo moet zeuren. Sommigen betichten hem van jaloezie. En, ene Francis: "Ik gun het hem ook, maar het volk heeft gesproken, meneer Slagter." "Welnee man", bitcht Jan terug, "het is een #Instagramprijs". De oprichter van Omroep MAX krijgt nog bijval van EenVandaags Lammert de Bruin, die claimt dat ouderen niet stemmen. Hiermee gaan de heren ervan uit dat de grote groep (jonge?) social-volgers van Tim hem de winst hebben bezorgd.