Tim Hofman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tim Hofman

De Villa slachtoffer: ‘Blue Circle stuurde de jongen naar mijn kamer’

|
|

Laatste update:

UPDATE: de hele aflevering van #BOOS staat inmiddels online.RTL zit in de hoek waar de klappen vallen sinds o.a. Tim Hofman hen wees op een aanranding in de laatst uitgezonden aflevering van De Villa. De presentator zendt vanmiddag een #BOOS uit waarin hij het slachtoffer spreekt maar hij vertelt nu al dat het nog veel erger is. Productiemaatschappij Blue Circle stuurde namelijk deelnemer José naar de kamer toe volgens de vrouw! Ook zou Blue Circle weten dat de deelneemster al eerder was aangerand.

De beruchte aflevering werd neergesabeld door veel kijkers online en Tim Hofman leidde de charge. De deelneemster die slachtoffer werd – en niet langer bij naam genoemd wil worden – nam zelf contact op met Tim. Dat vertelt de presentator in De Wereld Draait Door; je kan het fragment hieronder terugkijken.

Aanranding in De Villa

De jonge vrouw is in de beruchte aflevering te zien terwijl ze dronken naar bed gaat. Ze doet de deur open wanneer José even later aanklopt en gaat daarna weer op bed liggen. José volgt en begint aan haar lichaam te zitten, aan haar string te trekken en duikt uiteindelijk zelfs bovenop haar. In het DWDD-fragment vertelt het slachtoffer dat dit het plan van Blue Circle was.

‘Belabberd excuus’

“De productie had ‘m naar mij toegestuurd om mij te checken. Ik heb het er met Blue Circle over gehad en zij zeiden dat ze mij niet meer op de camera’s zagen. ‘Dus we hebben hem gestuurd om te kijken waar je was’.” Ze vindt het een belabberd excuus want in de uitzending is ze duidelijk zichtbaar terwijl ze op bed ligt.

Nog erger: de productiemaatschappij wist dat de deelneemster in het verleden ooit is aangerand. “Als je aan zo'n programma wil meedoen, moet je in gesprek met een psycholoog. Toen heb ik dat aangegeven.”

Anoniem voor haar veiligheid

De vrouw is anoniem in de #BOOS-uitzending voor haar veiligheid. Ze is vorige week na de ophef in het gezicht geslagen op straat, vertelde Tim Hofman aan Matthijs van Nieuwkerk. “Vorige week ontplofte dit en zij werd serieus op straat in haar gezicht geslagen ‘dat ze niet zo moest zeiken’.”

De Villa was al te ordinair vanaf het begin

De Villa kreeg al vanaf het begin kritiek omdat het verschrikkelijk ordinair en smakeloos was, maar de aanranding was de druppel, zelfs voor RTL. Baas Peter van der Vorst bood zijn excuses aan en sindsdien is De Villa permanent van de buis. Dinsdag liet Peter weten dat hij zich “kapot was geschrokken” van een intern onderzoek en hij gaat diep door het stof. Ook Peter R. de Vries had er geen goed woord voor over in RTL Boulevard. Andere ‘guilty pleasure’ programma’s verdwijnen samen met De Villa, zelfs het veel populairdere Temptation Island.

De nieuwe #BOOS kan je vandaag vanaf 16.00 uur zien op YouTube.

Lees verder