Peter van der Vorst RTL

Veronica Superguide logo
Peter van der Vorst RTL

RTL stopt voorlopig met reality-tv na ophef rondom De Villa

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Nadat eerder De Villa van de buis werd gehaald, sneuvelen andere reality-programma’s nu ook! Het gaat dan bijvoorbeeld om Temptation Island en Love Island. Deze programma’s zullen voorlopig niet bij RTL te zien zijn. De zender geeft (via RTL Nieuws) aan daartoe besloten te hebben na die ophef over grensoverschrijdend gedrag in De Villa.

RTL haalt guilty pleasure-programma’s van de buis

Je kon zojuist al lezen dat Tim Hofman voor zijn YouTube-show #BOOS verhaal ging halen bij Peter van der Vorst. Hofman liet weten dat Van der Vorst netjes zijn excuses maakt. De RTL-baas komt nu met een aanvulling: "Al onze guilty pleasure-programma's worden opgeschort, zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre."

Makers De Villa gingen over “ethische grenzen” heen

Van der Vorst geeft aan gisteren met de betrokken kandidaten van De Villa gesproken te hebben. Daarbij is hij zich rot geschrokken! Hij meent dat de makers van het programma “zwaar over hun ethische grenzen” heen zijn gegaan. Daarmee doelt hij op het feit dat productiemaatschappij Blue Circle deelnemers van De Villa aangespoord zou hebben tot grensoverschrijdend gedrag. "Daarbij is alcohol in het spel geweest en zijn opdrachten gegeven waarvan zelfs de kandidaten zeiden: gaat dit niet te ver?", aldus Van der Vorst.

Dat RTL voorlopig stopt met reality-tv heeft dus ook gevolgen voor andere programma’s. Nieuwe reeksen van Temptation Island, Free Love Paradise en De Villa zullen zodoende ook niet te zien zijn op Videoland.

Lees verder