Sarah Paulson bij Rome Filmfestival

Veronica Superguide logo
Sarah Paulson bij Rome Filmfestival

De 6 beste rollen van Sarah Paulson (en haar 2 slechtste!)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Komedie, drama, horror: Sarah Paulson kan het allemaal! Vrijdag 18 september is ze te zien in de nieuwe Netflix-serie Ratched. Mocht je na die show niet genoeg van haar krijgen, dan hebben wij alvast een lijst met haar (niet) te missen rollen.

Beste rollen

1. Blue Jay

Waarschijnlijk ken je deze film met Sarah in de hoofdrol nog niet. Blue Jay vertelt het verhaal van Jim en Amanda, twee high school sweethearts, die na jaren geen contact te hebben gehad besluiten een kop koffie te drinken. Een film vol nostalgie, oh those good old days!

De chemie tussen Sarah en acteur Mark Duplass spat van het scherm af in dit romantische drama. De actrice heeft geen woorden nodig om over te brengen hoe het personage zich voelt. Wees voorbereid op een hoop tranen maar ook genoeg gelach.  

2. Ocean’s 8

Probeer maar eens je shine te pakken tussen grote namen als Sandra Bullock, Cate Blanchett en Helena Bonham Carter. Dat is geen gemakkelijke taak! Toch lukt het Sarah om een van de grappigste dames in de groep te zijn.

In het stijlvolle Ocean’s 8 is zij de niet zo onschuldige huismoeder Tammy, een middelbare schoolvriendin van Debbie Ocean (Sandra Bullock). Samen plegen ze net als in de andere Oceans’-films een overval, dit om een $150 miljoen Cartier-ketting te stelen. Sarah is zowel geloofwaardig in haar rol als huismoeder, crimineel en mode-expert.

Wat blijkt nou, Sarah kan ook best een toontje zingen! Al denkt Rihanna daar anders over…

3. The People v. O. J. Simpson: American Crime Story

We moeten het hebben over Sarah in The People v. O. J. Simpson, want oh wat was ze goed. Deze serie volgt het verhaal O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr.), die uiteindelijk voor moord werd vrijgesproken.

Sarah brengt passie, menselijkheid en energie in haar personage Marcia Clark. Een nominatie bleef dan ook niet uit. De serie won meerdere Golden Globes, waarvan Sarah er eentje mee naar huis mocht nemen voor Best Performance by an Actress in a Limited Series.

4. American Horror Story

Daar is ie dan: de serie waar de meesten Paulson van kennen. In elk seizoen van American Horror Story speelt Sarah iemand anders. Een medium, directrice, journalist, junkie en tweekoppige circus-freak, ze speelt het allemaal! Alleen al voor de diversiteit in haar rollen verdient ze lof.

Ze maakt haar personages creepy en mysterieus. Welk personage ze ook is, al snel worden ze de interessantste karakters in het verhaal.

Sarah Paulson kiest ervoor om seizoen negen, American Horror Story: 1984, over te slaan. Hopelijk is ze wel te zien in de aankomende drie seizoenen. Of kunnen we haar misschien wel in de AHS-spinoff verwachten?

5. The Post

Je krijg niet zomaar een plekje in een Steven Spielberg-film. Sarah heeft dan wel geen hoofdrol in The Post, haar personage blijft je wel bij. Zeker na haar ijzersterke dialoog over dapper zijn, gespeeld tegenover niemand minder dan Tom Hanks.

6. Carol

Paulson speelt Abby, de ex-vriendin van Carol (Cate Blanchett). Ze heeft opnieuw een bijrol, maar het is er eentje die je zeker bijblijft. Het is knap hoe ze in korte tijd kan laten zien wie haar personage Abby is. Cate Blanchett en Rooney Mara bemachtigden een Oscar-nominatie voor hun werk. Toch verdiende Sarah ook zeker een eervolle vermelding!

Wil je het meest chaotische interview ooit zien? Het is onmogelijk om niet stuk te gaan om deze TODAY-uitzending met Cate en Sarah.

Slechtste rollen

1. Glass

Oké, laten we meteen beginnen met het overduidelijke: voorgangers Split en Unbreakable waren echt beter dan Glass. James McAvoy, Bruce Willis en Samuel L. Jackson zijn de sterren in deze film. Sarah komt als Dr. Ellie Staple helaas niet goed uit de verf.

Dat ligt alleen niet echt aan de actrice want het personage heeft geen achtergrondverhaal. Het is gewoon een inwisselbare kwaadaardige dokter, zonder kraak of smaak. Dit verdient Paulson niet!

2. Fairhaven

Ieder acteur heeft zo zijn missers en bij Sarah was dat Fairhaven. Drie vrienden komen na tien jaar weer samen voor de begrafenis van een familielid.

De vrienden worden high en wisselen verhalen uit over hun verleden. Die zijn zo doodsaai, de regisseur had een half uur uit de film kunnen knippen en dan was Fairhaven nog steeds slaapverwekkend. De houterige dialogen kan zelfs Sarah niet tot leven brengen.

Wij hebben meer lijstjes met de beste films (en een paar flinke missers) van Hollywood-acteurs, waaronder Tom Hanks, Joaquin Phoenix en Meryl Streep.

Wil je meer zien van Sarah Paulson? Dan moet je nog héél even wachten op Ratched.

Ratched is vanaf vrijdag 18 september te zien op Netflix.

Lees verder