De beste seriefinales ooit

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De beste seriefinales ooit

De 7 beste seriefinales ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het doet altijd pijn om afscheid te nemen van series omdat je een band opbouwt met geliefde personages. Maar soms eindigen series zó goed dat we er na jaren nog over praten. Dit zijn de 7 beste seriefinales ooit!

Let op! Dit artikel bevat spoilers over meerdere series.

1. The Sopranos

De beruchte, abrupte finale waardoor iedereen dacht dat hun stroom opeens uitviel! Tony Soprano heeft voor de laatste keer een diner met zijn familie. Op het einde tilt de DiMeo-baas zijn hoofd op, omdat er iemand binnen komt lopen en dan wordt het beeld zwart. Nooit eerder zorgde Journeys Don’t Stop Believing voor zoveel spanning. Deze finale was een laatste ‘fuck you’ naar iedereen die dacht dat ze duidelijke antwoorden kregen van een van de meest complexe personages in een serie.

2. That ‘70s show

De serie heet That ‘70s Show en dat is ook precies waar de makers aan dachten tijdens de finale-aflevering. Het mocht niet doorgaan in de jaren ’80. Alle personages komen terug voor een laatste ‘Circle’ op oudjaarsavond 1979. Tijdens de laatste seconden in de jaren zeventig begint de outro te draaien, waardoor That ‘70s Show zijn naam eer aan deed.

3. Star Trek: The Next Generation

In de laatste aflevering reist Captain Picard door de tijd. Hij komt erachter dat Q, de alien die de mensheid terecht stelde in de allereerste TNG-aflevering, nog steeds de mensheid test. Picard moet in verschillende fases van zijn leven een levensbedreigend mysterie oplossen. Niet alleen enorm spannend en mooi geschreven, de aflevering geeft ons ook nog een tour door de geschiedenis van Star Trek: The Next Generation.

4. Jane The Virgin

Of je nou #TeamRafael of #TeamMichael was: dit slotseizoen zorgde voor tranen. Jane maakte haar keuze in de eindeloze driehoeksrelatie en lijkt na al het drama eindelijk écht gelukkig te zijn. We ontdekten dat Jane’s boek tot een telenovela is omgetoverd en dat we daar al die tijd naar keken. Als kers op de taart bleek Jane’s zoontje de voice-over te zijn. Over happy endings gesproken!

5. Breaking Bad

Breaking Bad is een van de beste series ooit gemaakt, ondanks deze fouten en plotholes. Het gaf de kijkers een bevredigend einde. Walter White deelt zijn laatste momenten met zijn ware liefde, alle apparatuur waar hij zo trots op was, waarna hij dood neervalt. Zes jaar later ontdekten we ook nog wat er met Jesse Pinkman gebeurde na zijn ontsnapping in de film El Camino. Deze finale was hartverscheurend, maar tegelijkertijd deed het de serie eer aan.

6. The Good Place

Het einde leek snel nabij toen The Soul Squad eindelijk in de echte Good Place belandden. De makers zorgden voor een bijzondere finale, waar Jason, Chidi en Eleanor hun zielen teruggaven aan het universum. Tahani besloot meer te willen leren en begon een baan als architect. Tot slot startte onze favoriete demoon Michael zijn leven als een mens op aarde. De finale was een mooie afronding, maar er bleef ook genoeg interpretatie open over het hiernamaals en Michaels leventje op aarde.

7. Big Bang Theory

Voor maar liefst elf seizoenen, in plaats van 14, leefden we mee met onze favoriete wetenschappers. In de finale bereikte Sheldon zijn laatste doel en won hij, samen met Amy, een Nobelprijs. Ook ontdekten we dat Leonard en Penny een kindje krijgen. Maar het allerbelangrijkste in deze laatste aflevering? De lift in het flatgebouw was ein-de-lijk gefixt. Deze serie knalde eruit met een Big Bang!

Heb je deze series al gezien en wil je meer binge-materiaal dat nog niet aan zijn finale toe is? Check hier de 10 beste series die nu op Netflix staan.

Lees verder