Josh Brolin

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Josh Brolin

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vandaag blaast Josh Brolin 52 kaarsjes uit! Een mooi moment om terug te blikken op de bijzondere carrière van deze geweldige acteur!

De 5 beste films van Josh Brolin

5. Planet Terror

Josh Brolin had natuurlijk al een droomdebuut in The Goonies, waarin hij de rebelse tiener Brandon speelde. Maar als we moeten kiezen tussen een van de meest geliefde familiefilms aller tijden of een sleazy horrorfilm waarin een stripper haar beenprothese vervangt door een machinegeweer, is de keus natuurlijk snel gemaakt. Daarnaast is Brolin ronduit geweldig als de sadistische chirurg Dr. Block. Het is dan ook geen toeval dat Planet Terror het schopte tot een van onze favoriete zombiefilms aller tijden!

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

4. Deadpool 2

In 2018 was Brolin te zien in maar liefst twee van de beste superheldenfilms van de afgelopen jaren. Naast Thanos in het ijzersterke Avengers: Infinity War, speelde hij namelijk ook nog Cable in Deadpool 2. En Brolin ontpopt zich als de tijdreizende supersoldaat Cable tot de perfecte aangever van Ryan Reynolds' babbelzieke titelheld. Laten we hopen dat dit komische duo snel wordt herenigd in de al aangekondigde sequel Deadpool 3.

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

3. True Grit

Drie jaar na No Country for Old Men (waarover later meer) werkte Josh Brolin opnieuw samen met de gebroeders Coen. Samen met het regisseursduo maakte hij een spannende, ontroerende en komische western over een veertienjarig meisje dat samen met een U.S. marshal op zoek gaat naar de moordenaar van haar vader. Oscarwinnaar Jeff Bridges is briljant in de hoofdrol, maar Brolin geeft prima tegengas in de rol van de bad guy.

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

2. Avengers: Infinity War / Avengers: Endgame

Om te voorkomen dat er nog meer favorieten buiten de boot vallen, rekenen we Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame voor het gemak even als één film. En eigenlijk kan Guardians of the Galaxy er ook nog wel bij, want daarin kroop Josh Brolin voor het eerst in de paarse huid van Thanos. De ‘Mad Titan’ groeide sinds zijn debuut in The Avengers (waarin hij nog werd gespeeld door stuntman Damion Poitier) uit tot de grootste superschurk in het MCU. Ondanks de grote hoeveelheid digitale effecten, blijft de rol van Thanos onmiskenbaar Brolin!

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

1. No Country for Old Men

In deze meesterlijke thriller van (opnieuw) de gebroeders Coen speelt Brolin een stroper die in de woestijn een koffertje met twee miljoen dollar vindt. Maar zijn geluk keert al snel wanneer de eigenaar een meedogenloze moordenaar inhuurt om de buit terug te vinden. No Country for Old Men won niet minder dan vier Oscars, waaronder beste film, beste scenario en beste mannelijke bijrol (voor Javier Bardem als de koelbloedige killer). Misschien nog wel belangrijker: Bardems personage werd ook nog vereeuwigd in ons overzicht van de beste huurmoordenaars aller tijden!

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

De 3 slechtste films van Josh Brolin

3. Hail, Caesar!

Josh Brolin maakte twee van zijn beste films met de gebroeders Coen. Helaas is Hail, Caesar! een zeldzame misser van het regisseursduo. Brolin is lekker op dreef als stoere Hollywood-fixer, maar echt grappig wil deze satire op de filmindustrie van de jaren '50 maar niet worden. Zelfs de fraai gefilmde musicalnummers, met sterren als Channing Tatum en Scarlett Johansson als stralend middelpunt, kunnen niet verhullen dat Hail, Caesar! maar een duffe bedoening is.

2. The Mod Squad

In deze bewerking van de gelijknamige politieserie uit de jaren '60 worden drie jonge criminelen ingezet als undercoveragenten. Het veelbelovende uitgangspunt veranderde in handen van regisseur Scott Silver in een flop van formaat: de studio ging voor een kleine 35 miljoen dollar het schip in. Gelukkig maakte Silver het vorig jaar meer dan goed als scenarist van het krankzinnige kassucces Joker!

1. Jonah Hex

Brolin groeide dankzij het Avengers-tweeluik en Deadpool 2 uit tot een van de grootste spelers in het Marvel-universum. Maar zijn eerste stripverfilming was een stuk minder succesvol! In deze peperdure flop speelt hij een verminkte premiejager die uit is op wraak. Ondanks dat Brolin een hekel had aan het script, stemde hij toch toe. Dat had hij beter niet kunnen doen: van de bijna vijftig miljoen dollar die het kostte om de film te maken, werd slechts tien miljoen dollar terugverdiend…

De 5 beste films van Josh Brolin (en zijn 3 slechtste!)

Lees verder