• Nieuws

De 10 slechtste films van 2020

Dolittle; één van de slechtste films van 2020

2020 gaat niet de geschiedenisboeken in als een topjaar. De coronacrisis zorgde voor persoonlijke drama’s, bioscopen die op apengapen liggen én grote films die uitgesteld werden… In een behoorlijk slecht jaar waren dít de gaarste films.

10. Dolittle

Hoe volg je een megasucces als The Avengers op? Robert Downey Jr. probeerde het met Dolittle: een avonturenfilm over een excentrieke wetenschapper die met dieren praat. De film was niet echt grappig, ook niet erg spannend en zelfs Downey Jr. was niet in vorm. De film draaide ongeveer 100 miljoen dollar verlies, en dat met sterren als Marion Cotillard, Tom Holland, Rami Malek en Antonio Banderas.

Dolittle leek bedoeld voor kleine kinderen, maar de meeste grappen gaan over knalharde dierenscheten. Dolittle deed ons helaas heel weinig... We hebben wél heel goede herinneringen aan die keer dat Robert Downey Jr. dieren probeerde te tekenen!

9. The Holidate

In The Holidate spreken twee vrijgezellen af dat ze voortaan elkaars ‘date’ zijn op feestjes en familiebijeenkomsten. Allemaal om maar geen vervelende vragen over hun single leven te hoeven beantwoorden. The Holidate wil graag een parodie zijn op romantische comedy’s, maar daarvoor zijn een paar grove grappen niet genoeg.

In plaats van The Holidate kun je beter een écht leuke romcom kijken. Emma Roberts en Luke Bracey doen wél hun best, maar de film heeft echt te weinig om het lijf.

8. The Grudge

De The Grudge-reeks leek wel een beetje uitgespeeld maar tóch was daar in 2020 ineens weer een nieuwe. Aanvankelijk waren de verwachtingen best hooggespannen, omdat iedereen hoopte dat dit betekende dat de makers frisse, nieuwe ideeën hadden.

Dit… bleek helaas niet het geval.

7. The Kissing Booth 2

The Kissing Booth was een verrassend grote hit op Netflix, en dus werd er al snel besloten tot een tweede én derde deel! In The Kissing Booth 2 zijn Elle en Noah nog steeds een setje, ook al studeert hij helemaal in Boston. Elle moet nadenken of ze óók naar Harvard gaat, of met haar beste vriend Lee in Californië gaat studeren.

Tussen de opening en het einde gebeurt bijna niets van belang, en aan het einde van de film zijn we weer terug op het beginpunt. Het lijkt erop dat het verhaal van Elle en Noah pas in de derde film vooruit gaat.

6. Artemis Fowl

De Artemis Fowl-jeugdboeken van Eoin Colfer waren jarenlang enorm populair. De jonge Artemis Fowl ontdekt dat er een magische elfenwereld bestaat, en als een ware Dr. Doom probeert hij de magische geheimen van de toverwezens te stelen. Zijn vaste toeverlaat is de hypergewelddadige butler… Butler. De boeken zijn origineel, fantasierijk én geestig: de film is helaas géén van deze dingen.

Fans van Artemis Fowl herkenden de boeken helemaal niet in de film, terwijl nieuwkomers zich afvroegen waar ze in hemelsnaam naar keken… Artemis Fowl hád een tegenhanger van Harry Potter moeten worden, maar komt er helaas niet bij in de buurt.

5. Fantasy Island

Deze horrorfilm is een bewerking van de gelijknamige fantasyserie uit de jaren 70 en 80. Mr. Roarke (Michael Peña) heeft een mysterieus eiland waarop gasten hun ultieme fantasie kunnen uitleven. Ze moeten echter wel een prijs betalen, en in de praktijk is dat regelmatig hun leven!

In de serie draaide het er voornamelijk om dat de gasten van Roarke belangrijke levenslessen leerden, maar die formule gaat in de film helemaal overboord. Er zijn zó veel onduidelijke verhaallijnen in deze film dat je al snel de draad kwijtraakt. Omdat de personages ook van bordkarton zijn is het de moeite van het volgen ook niet echt waard.

4. The Wrong Missy

Tim (David Spade) heeft een blind date met ene Melissa, oftewel Missy (Lauren Lapkus). Het afspraakje verloopt rampzalig omdat Missy zo gek als een deur is, en Tim kiest het hazenpad. Een paar dagen later ontmoet hij een andere Melissa, maar hij haalt hun telefoonnummers door elkaar! Op deze manier gaat de ‘verkeerde Missy’ met hem mee op een bedrijfsuitje naar Hawaï, en dat zorgt voor veel onderbroekenlol.

3. The Secret: Dare to Dream

Dit niemendalletje is gebaseerd op het succesvolle zelfhulpboek The Secret. In sneltreinvaart worden de basisprincipes van The Secret uitgelegd, en het leven van de arme weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) wordt veranderd door de kracht van positieve gedachten.

Het levert een mierzoet, voorspelbaar geheel op. Op zich is er natuurlijk niets mis met het kijken van een flutfilm, maar deze wil er ook nog voor zorgen dat je de boeken gaat bestellen. Laat maar zitten!

2. The Last Days of American Crime

Een groep criminelen wil nog éven een grote kraak zetten omdat de overheid een apparaat aan gaat zetten waardoor het onmogelijk wordt om zelfs maar aan misdaden te denken! Het uitgangspunt van deze actiefilm (gebaseerd op een gelijknamige comicreeks) is interessant, maar wordt helaas helemaal te grabbel gegooid.

The Last Days of American Crime duurt bijna tweeënhalf uur, en ondanks een paar spannende actiescènes komen het verhaal en de personages nóóit tot leven. Alles wat je in The Last Days of American Crime ziet hebben andere films al gedaan, en bovendien stukken beter.

1. 365 Days

Dé aantrekkingskracht van de erotische thriller 365 Days zit hem in de vele seksscènes en… oh nee, dat was het! Het verhaal gaat over een keiharde crimineel (Michele Morrone) die een mooie vrouw ontvoert en opsluit, totdat ze… verliefd op hem wordt. In het 365 Days-universum is dit blijkbaar de normaalste zaak van de wereld want niemand komt haar zoeken. Daarnaast wordt ze ook vrijgelaten om een sollicitatiegesprek te voeren (wanneer heeft ze gesolliciteerd!?) en keert ze daarna gewoon terug naar haar ontvoerder.

Het acteerwerk is abominabel, de dialogen om te huilen, en zelfs de erotische scènes (de publiekstrekker!) zijn maar zozo. Zien is geloven, maar soms kun je goede raad het beste gewoon aannemen. Door 365 Days verlangden we ineens naar Fifty Shades of Grey. Omdat 365 Days behoorlijk succesvol was op Netflix komt er nog een vervolg ook!