The Grudge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Grudge

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

The Grudge draait vanaf deze week in de bioscoop en bezorgt je gegarandeerd weer de stuipen op het lijf! Maar voor je jezelf slapeloze nachten bezorgt zijn hier 7 dingen die je zeker moet weten over deze vervloekte film!

1. The Grudge gaat over een vloek

The Grudge of Ju-On: The Grudge, zoals de originele Japanse film heet, gaat over een vloek en zeker geen kleine. Wanneer iemand sterft met extreme woede of verdriet in het hart, kunnen die emoties zich manifesteren in een boosaardige geest. De beruchtste hiervan is Kayako Saeki, het creepy meisje met de lange zwarte haren. Zij neemt bezit van mensen en vermoordt ze op gruwelijke wijze. Brrr! Wist je trouwens dat er ook een horrorfilm gebaseerd op de X-Men komt? Kijk hier de trailer van The New Mutants.

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

2. Het is 13 jaar geleden sinds de laatste The Grudge

Horrorfilms genoeg maar The Grudge hebben we al een tijdlang niet in de bios gezien. De laatste The Grudge-film ging direct naar dvd en is alweer 13 jaar oud! Daarvoor verschenen er 2 Amerikaanse films gebaseerd op Ju-On. Vooral de eerste werd erg goed ontvangen en we hebben goed nieuws voor fans van deze film.

3. The Grudge is geen reboot

Er staan wel geen cijfers achter The Grudge maar de nieuwe film is absoluut geen reboot. Volgens de makers is het een ‘sidequel’ van de eerste Amerikaanse Grudge met Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol. Haar aanraking met boze geesten in Japan vindt ongeveer gelijktijdig plaats met de gebeurtenissen uit de nieuwe Grudge. De hoofdrolspelers in de film krijgen dan ook te maken met een andere kwaadaardige geest voortgekomen uit wrok. 

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

4. De film speelt zich in Amerika af maar lijkt toch meer op het Japanse origineel

Deze Grudge-film speelt zich af in een slaperig Amerikaans stadje maar is tegelijkertijd meer als Ju-On: The Grudge. Het Japanse origineel gebruikte amper computeranimaties voor de geesten en speelde zich grotendeels in beklemmende kleine ruimtes af. Dat probeert The Grudge 2020 ook te doen. We gaan zien of ze daarmee het origineel kunnen evenaren! En zo niet, dan zijn er gelukkig nog meer horrorfilms om naar uit te kijken in 2020.

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

5. The Grudge is gebaseerd op een eeuwenoud Japans monster

Wist je dat The Grudge niet zomaar uit de zieke geest van 1 persoon is gekomen? Het is gebaseerd op de zieke geest van een heel land! Al eeuwenlang bestaat er een Japanse legende over de wraakzuchtige geest Onryō, die in staat is om naar de mensenwereld te reizen en daar mensen te doden en zelfs natuurrampen te veroorzaken. Alles in de naam van wraak; klinkt bekend he?

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

6. Hij is bloederiger dan zijn voorgangers

De vierde The Grudge is sowieso bloederiger dan zijn voorgangers. De eerste Amerikaanse remakes moesten tam blijven voor de 13 jaar en ouder rating in eigen land. Maar in 2020 hebben de makers daar schijt aan en zijn ze voor de beruchte R-rating gegaan. Deze horror is uitsluitend voor volwassenen! 

7 dingen die je moet weten voor je The Grudge gaat kijken

7. Er is een film waarin het Grudge-meisje tegen het meisje van The Ring vecht!

Tot slot, de Japanners hebben ook een soort spin-off gemaakt waarin Kayako het opneemt tegen haar grootste horrorconcurrent: Sadako, het enge meisje uit The Ring! De film werd eerst als 1 aprilgrap aangekondigd, maar in 2016 verscheen dan toch Sadako vs. Kayako in de Japanse bioscopen! Ook geen grap: Netflix werkt aan een serie gebaseerd op The Grudge.

The Grudge draait vanaf 9 januari in de Nederlandse bioscoop. Blijf je liever thuis griezelen? Dit zijn de 10 beste horrorfilms die nu op Netflix staan!

Lees verder