Kind uit horrorfilm The Grudge

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kind uit horrorfilm The Grudge

Televisieserie The Grudge in de maak bij Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Begin deze eeuw waren horrorfans in de ban van The Grudge. Bijna twintig jaar later staat deze horrorhit op het punt een comeback te maken… bij Netflix!

Remake

In 2002 verscheen Ju On: The Grudge. Hierin dolen de geesten van een bloederig familiedrama rond in een oud huis. Deze Japanse horrorfilm was niet alleen in eigen land een hit, maar zorgde samen met titels als The Ring en Dark Water ook in het Westen voor een korte, maar hevige flirt met zogenaamde ‘J-Horror’. In 2004 verscheen zelfs een uitstekende remake, met niemand minder dan Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer) in de hoofdrol. Na een reeks matige vervolgen, was het akelig stil rondom het vervloekte huis… tot nu!

Angstaanjagend

Volgens Ramen Para Dos werkt Netflix aan een televisieserie rondom The Grudge. Dat zou de streaming-dienst bekend hebben gemaakt tijdens een presentatie in Japan. “De klassieke J-horrorfranchise Ju-On is gebaseerd op ware gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in een periode van veertig jaar… en de waarheid is nog angstaanjagender!”, aldus Netflix. Als alles volgens plan verloopt, zal de serie in het voorjaar van 2020 in première gaan bij de streaming-gigant.

Lees verder