1917 film uit 2020

Veronica Superguide logo
1917 film uit 2020

De 10 beste films van 2020

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

It’s the most wonderful time of the year! En dan hebben we het natuurlijk niet over kerst of Sinterklaas, maar over de traditionele jaarlijstjes. Na ellenlange redactievergaderingen waarbij de gemoederen hoog opliepen, is dit hem geworden: de tien beste films van 2020!

10. The Devil All the Time

Halverwege de vorige eeuw probeert Arvin een leven op te bouwen in een streng-religieus dorpje in Ohio. Maar zijn duistere en gewelddadige familiegeschiedenis blijft hem achtervolgen. Deze uiterst grimmige Netflix Original ligt behoorlijk zwaar op de maag, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de fraaie hoofdrollen van Tom Holland en Robert Pattinson. Lees hier onze uitgebreide recensie van The Devil All the Time!

9. The Gentlemen

Na gladde Hollywood-producties als Aladdin en King Arthur keerde regisseur Guy Ritchie (Snatch) terug naar zijn roots met The Gentlemen. In deze vlotte misdaadkomedie leidt het pensioen van een drugsbaron tot een bloederige bendeoorlog in de Londense onderwereld. Ritchie is het gelukkig nog niet verleerd en de sterrencast bestaande uit onder meer Matthew McConaughey, Colin Farrell en Hugh Grant heeft er overduidelijk plezier in.

8. Birds of Prey

Na haar verpletterende debuut in Suicide Squad, kreeg Harley Quinn de hoofdrol toebedeeld in Birds of Prey. Hierin komt het voormalige liefje van de Joker recht tegenover de sadistische superschurk Black Mask te staan. Margot Robbie is opnieuw onweerstaanbaar in de rol van Harley en dankzij de R-rating is deze DC-film even grappig als gewelddadig. We kunnen dan ook niet wachten op Robbie’s terugkeer in The Suicide Squad!

7. I’m Thinking of Ending Things

In deze arthouse-variant op Meet the Parents reist een jonge vrouw (Jessie Buckley) samen met haar vriendje (Jesse Plemons) naar de boerderij van haar schoonouders. Wat volgt is een melancholische filmtrip vol droomlogica waar je nog uren over na kunt praten. Niet bepaald pretentieloos popcornvermaak, maar daar zullen de fans van de eigenzinnige filmmaker Charlie Kaufman (Eternal Sunshine on the Spotless Mind) zich vast niet door laten afschrikken.

6. The Lighthouse

Aan het eind van de negentiende eeuw zijn twee vuurtorenwachters tot elkaar veroordeeld op een afgelegen eilandje langs de kust van New England. Maar de isolatie, de alcohol en de uitzichtloosheid drijft de mannen al snel tot waanzin… en erger! Na horrorsensatie The Witch levert regisseur Robert Eggers opnieuw een bijzonder sfeervolle griezelfilm af, met ijzersterke hoofdrollen voor Willem Dafoe en (daar heb je hem weer!) Robert Pattinson.

Heel december gratis films tijdens de Ziggo Uitpakweken!

5. Tenet

Een technologie waarmee je het tijdsverloop kunt manipuleren is in verkeerde handen gevallen. Aan een geheim agent (John David Washington) de taak om de toekomst te redden! De combinatie van blockbuster en breinbreker pakt minder goed uit dan in Christopher Nolans eerdere werk, maar in een jaar waarin de meeste grote films in de kluis bleven kon de timing van deze explosieve actiekraker niet beter!

4. The Invisible Man

In The Invisible Man krijgt de gelijknamige horrorklassieker uit 1933 een verrassend effectieve update. De ziekelijk jaloerse uitvinder Adrian pleegt zelfmoord nadat hij is verlaten door zijn geliefde Cecilia. Maar een reeks griezelige gebeurtenissen doet Cecilia vermoeden dat haar stalker nog springlevend is… Dankzij de zorgvuldige spanningsopbouw en de uitstekende hoofdrol van Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) is dit onze favoriete horrorfilm van 2019!

3. Uncut Gems

Adam Sandler speelt de beste rol uit zijn carrière als Howard, een louche juwelier die tot zijn nek in de gokschulden zit. Met de verkoop van een zeldzame edelsteen hoopt hij de ultieme slag te slaan. De hypernerveuze montage van Uncut Gems kan voor sommige kijkers een afknapper zijn, maar wie zich daar overheen zet wordt getrakteerd op een meesterlijke misdaadfilm die zich kan meten met het beste werk van Martin Scorsese.

2. 1917

Tijdens de Eerste Wereldoorlog moeten twee soldaten zien te voorkomen dat honderden van hun strijdmakkers de dood in worden gejaagd. Maar om in hun missie te slagen, zullen ze een barre tocht moeten afleggen door het onherbergzame niemandsland. 1917 is een bijzonder intense oorlogsfilm, die de gruwelen van de loopgraven op indrukwekkende wijze tot leven brengt. Het adembenemende camerawerk van Roger Deakins (Blade Runner 2049) werd bekroond met een Oscar.

1. Jojo Rabbit

De jonge Johannes is geobsedeerd door Adolf Hitler en het nazisme. Maar zijn wereldbeeld begint te kantelen wanneer hij ontdekt dat er een Joods meisje zit ondergedoken in hun huis. De combinatie van lekker lompe komedie en aangrijpend oorlogsdrama is even wennen, maar cultregisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok) vindt met Jojo Rabbit de juiste balans tussen deze twee uitersten. Het resultaat is een film die grappig, ontroerend, uniek en bovenal onvergetelijk is!

Lees verder