Derek en Meredith, Grey's Anatomy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Derek en Meredith, Grey's Anatomy

De 10 beste momenten van Grey’s Anatomy

|
|

Laatste update:

De moeder aller ziekenhuisseries Grey’s Anatomy is alweer toe aan zijn zeventiende seizoen, dat hopelijk weer vol zit met verrassende wendingen, een grootse comeback en flink wat intriges. Maar wat waren eigenlijk de meest iconische momenten uit de afgelopen 16 seizoenen? Wij verzamelden ze!

10. De hilarische musicalaflevering

Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan, maar alle populaire series hebben er één: een bijzondere musicalaflevering waarin de castleden zich plots van een hele andere kant laten zien! In seizoen 7 moest de cast van Grey's Anatomy er aan geloven en dat werd een waar spektakel. Terwijl onze favoriete castleden er namelijk alles aandeden om het leven van Callie te redden onder de tonen van How To Save A Life zette de actrice zelfs het ziekenhuis zingend en dansend op stelten... in haar dromen althans.

9. Meredith ziet Derek terug

We willen je echt niets spoilen over het aankomende zeventiende seizoen, maar heel eerlijk? We moeten het toch hebben over de comeback van de eeuw: Derek 'McDreamy' Shepherd die te zien is in een droom van zijn grote liefde Meredith! Het was afgelopen jaar het ware cadeautje in de coronaspecial die was opgedragen aan het zorgpersoneel. En be prepared: de makers hebben namelijk al laten doorschemeren dat het hier niet bij blijft voor onze favoriete acteur met zijn stralend blauwe kijkers.

8. De 300e aflevering vol hoogtepunten

Met inmiddels 17 seizoenen en 369 afleveringen op de teller kunnen we dit lijstje zo lang maken dat je morgen nog aan het lezen bent. Maar gelukkig heeft de serie daar zelf iets op bedacht. Voor de 300e aflevering die in het veertiende seizoen te zien was, maakten we namelijk een ware trip down memory lane om iedereen te eren die ooit afscheid nam. Zo bleken de nieuwe stagiaires plots look-a-likes van George, Cristina en Izzie en werd er weemoedig teruggedacht aan de overleden Lexie, Mark en Derek. Dit is duidelijk een aflevering voor in de (geschiedenis)boeken.

7. Amelia Shepherd stapt uit de schaduw

“Why do we even try when the barriers are so high and the odds are so low? Why don't we just pack it in and go home? It'd be so, so much easier. It's because, in the end, there's no glory in easy." 

Na al die jaren in de schaduw gestaan te hebben van haar grote broer Derek wist Amelia Shepherd in seizoen elf eindelijk de spotlight op zich te richten! Deze arts lukte het namelijk als enige om de onmogelijke tumor bij dr. Nicole Herman weg te halen, en dat zonder ook maar enige hulp van haar knappe broer. En daar was het dan: een speech over vrouwelijke kracht, onafhankelijkheid en trots die we ons leven lang niet meer gaan vergeten. Go Amelia!

6. Izzy en Alex stappen in het huwelijksbootje

Het had in seizoen vijf het huwelijk van Meredith en Derek moeten worden, maar uiteindelijk waren het de door een hersentumor doodzieke Izzy en Alex die elkaar het ja-woord mochten geven. Izzy worstelde zich door het gangpad, maar haalde het toen George opstond en haar bij de arm pakte om bij de liefde van haar leven te komen. En wat een moment was dat! We hebben tranen met tuiten gehuild bij de prachtige speech en kunnen alleen maar hopen dat deze karakters (na alle strubbelingen hierna nog) hun rust hebben gevonden in het verre Kansas.

De nieuwe Harry Potter-serie!

5. De iconische liefdesscène van Meredith en Derek

Stiekem hadden we deze hele top-10 kunnen volstoppen met emotionele momenten van ons favoriete koppel Meredith en Derek. Of dat nu gaat om hun eerste ontmoeting, hun eerste vrijpartij of alle momenten ertussenin: wij smolten overal bij weg! Maar dit onderstaande moment bracht ons gewoon tot tranen. Immers, dromen we niet allemaal weg van zo'n relatie en een partner die tegen ons zegt: "I love you and I'm not going to stop loving you. I can't live without you. I don't want to live without you, and I'm going to do everything in my power to prove it"? Snik! 

4. Cristina neemt afscheid

Marco Borsato mag dan zeggen dat afscheid nemen niet bestaat, maar daar had de soms starre maar hilarische Cristina Yang (Sandra Oh) in 2014 totaal geen boodschap aan. Ze vertrok naar Zürich voor een geweldige kans, maar uiteraard niet voordat ze haar beste vriendinnetje Meredith van wat prachtige woorden had voorzien (die overigens het meest geciteerd zijn van alles wat is gezegd in zestien seizoenen). "Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy, but he is not the sun. You are."

3. Callie en Arizona trouwen

LGBT-kijkers werden in de final episode van het twaalfde seizoen eindelijk getrakteerd op het huwelijk van Arizona en Callie! Dit fantastische koppel is in de serie helaas niet meer bij elkaar, maar wat kunnen we wegsmelten bij deze prachtige beelden van zowel hun huwelijksfeest als de speech van Callies vader die later alsnog zijn opwachting maakt. Leuk feitje: toen deze scène werd opgenomen, was het homohuwelijk nog niet eens legaal in Washington, waar de serie zich afspeelt. Maar daar trokken de makers zich dus niets van aan wat dit gewoon het meest iconische moment van de eeuw maakt.

2. De vliegtuigcrash

Oh, oh, oh... we moeten je nu even voorbereiden op een heel verdrietig moment: de vliegtuigcrash en het daarbij komende verlies van de twee geliefde karakters Lexie en Mark! Het was duidelijk niet het 'leukste' moment van 16 seizoenen Grey's Anatomy, maar we konden je dit moment toch niet laten vergeten? We denken namelijk zelf nog vaak terug aan Lexies dood en de liefdesverklaring van haar Mark die later alsnog inklapte. Kort hierna besloten Meredith, Cristina, Arizona en Derek de naam van het ziekenhuis namelijk te veranderen in Grey Sloan Memorial Hospital. Opdat we ze nooit meer vergeten!

1. Meredith en Derek adopteren Zola

Had je überhaupt een ander moment verwacht dan Meredith en Derek die na alle strubbelingen (inclusief leugens over een huwelijk) eindelijk baby Zola in hun huis en hart mochten verwelkomen? Hun gezichten zijn in deze onderstaande video gewoon priceless! Inmiddels is het kleine baby'tje van toen opgegroeid tot een sterk jong meisje dat helaas haar vader is verloren, maar dat eerste beeld gaat niet meer van ons netvlies af. Het toont alleen maar weer dat liefde in alle soorten en maten komt en altijd sterker is dan een bloedband.

De eerste 16 seizoenen van Grey’s Anatomy zie je op Videoland. Het nieuwste seizoen zie je vanaf 2 februari op 21:25 uur op Net5. Wat er verder op tv is in februari lees je hier.

Lees verder