7 sterfgevallen in Grey’s Anatomy waar we nog steeds niet overheen zijn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
7 sterfgevallen in Grey’s Anatomy waar we nog steeds niet overheen zijn

7 sterfgevallen in Grey’s Anatomy waar we nog steeds niet overheen zijn

|
|

Laatste update:

Alle trouwe Grey’s Anatomy-fans weten inmiddels wel dat er elk seizoen een hoop mensen doodgaan. Je zou denken dat dokters juist levens redden, in plaats van zelf patiënt te zijn. Niets is minder waar bij Grey’s Anatomy. Met het oog op het nieuwe seizoen dat binnenkort te zien is op NET5, kijken we graag terug naar de 7 meest hartverscheurende sterfgevallen.

7. Doc the dog

Het is misschien geen mens, maar dat maakte het niet minder pijnlijk. Meredith adopteerde Doc the dog om over Derek heen te komen, die toen terugging naar zijn ex-vrouw Allison. Meredith ontdekte helaas botkanker bij Doc en besloot daarom om hem te laten inslapen. Wat een verschrikkelijke scène was dat zeg…

6. Reed Adamson

Misschien wel een van de beste afleveringen: Reed was op zoek naar benodigdheden voor een patiënt, toen Gary Clark aan haar vroeg naar Dereks kantoor. Ze vertelde hem dat ze geen tijd had, omdat ze een chirurg is. Toen knapte er iets in Clark en schoot hij haar door het hoofd.

5. Denny Duquette Jr.

Denny was een hartpatiënt en het liefje van Izzie Stevens. Hij stond op de donorlijst en na lang wachten – en een aantal leugens van Izzie - kreeg hij een harttransplantatie. Helaas overleed hij kort daarna aan een beroerte. Izzie erfde vervolgens al zijn miljoenen. Hiermee richtte ze het Denny Duquette Memorial Clinic op.

4. Mark Sloan

Het was een van de verdrietigste afleveringen in de geschiedenis van Grey’s Anatomy: de vliegtuigcrash. Het vliegtuig waarin Meredith, Cristina, Arizona, Derek, Mark en Lexie in zaten stortte kort na vertrek neer. In eerste instantie leek het alsof Mark geen verwondingen had, maar toen zijn grote liefde Lexie overleed, zakte hij in elkaar. Later in het ziekenhuis werden er interne verwondingen bij hem ontdekt. Hij kwam uiteindelijk in een coma terecht en na 30 dagen koppelden de dokters de beademingsapparatuur los.

3. Lexie Grey

Lexie zat ook in het vliegtuig toen hij crashte. Zij zat vast onder de vleugel van het vliegtuig en wist dat ze ging sterven. Mark stelde haar gerust en gaf eindelijk toe dat hij van haar houdt. “I’ve always loved you, I’ll always be in love with you.” Kort daarna stierf ze…

2. George O’Malley

Een van de originele personages, George O’Malley, werd ook niet gespaard. George sprong voor een bus om een vrouw te redden. Hij was zo verschrikkelijk verwond, dat niemand in het ziekenhuis hem herkende. Uiteindelijk realiseerde Meredith dat hij het was. Het mocht niet baten: tijdens de operatie overleed ‘ie alsnog. Still hurts!

1. Derek Shepherd

Dit was toch wel het meest hartverscheurende sterfgeval in Grey’s Anatomy geschiedenis. Niemand is hier nog overheen. Hoofdpersonage Derek Shepherd redde 4 mensen uit een wrakstuk, maar eenmaal terug in zijn auto werd hij aangereden. Hij overleed in het Dillard ziekenhuis, omdat een chirurg geen hersenscan deed voor de operatie. Ze verklaarde hem hersendood en Meredith besloot de beademingsapparatuur te loskoppelen. Why him Shonda, why him?!

Videoland

Fans schrokken zich rot toen de serie plotseling verdween van Videoland. Gelukkig kunnen we de knappe dokters in 2019 weer terugverwachten op het streamingplatform. Phew!

Lees verder