De 10 beste internationale series op Netflix

Door Redactie
De 10 beste internationale series op Netflix

Netflix staat zo vol met series dat je soms door de Sherlocks en Stranger Things het bos niet meer ziet! Daarom hebben wij voor jou een lijst gemaakt met de beste internationale Netflix series!

10. W głębi lasu (The Woods)

Een zomerkamp in 1994 verloopt wat anders dan verwacht: tijdens een feestje verdwijnen 4 jongeren in het bos. Een kwart eeuw later achtervolgt het mysterie de openbaar aanklager Pawel Kopinski en professor Laura Goldsztajn nog steeds.

Zowel de jonge als oude acteurs schitteren in deze Poolse serie. The Woods is een must-see thriller voor crimefanaten.

De miniserie is alweer de derde samenwerking tussen Netflix en schrijver Harlan Coben. Series Safe en The Stranger volgden al eerder.

9. Unorthodox

De Duits-Amerikaanse serie volgt het verhaal van de orthodoxe joodse vrouw Esther Shapiro. De jonge New Yorkse vlucht van haar uithuwelijking en religieuze leven. In Berlijn leert Etsy al snel jongeren kennen die haar introduceren in de muziekwereld.

De serie springt vooral uit op Netflix omdat alle 4 de afleveringen voor het grootste gedeelte in het Jiddisch zijn. Nooit eerder kreeg je zo’n aangrijpend kijkje in het leven van een joods-orthodoxe vrouw.

8. Elité

In 2018 kwam Netflix met een nieuwe Spaanse serie na het succes van landgenoot La Casa De Papel. Het tienerdrama bestaat uit politie-ondervragingen met een groep jongeren, die een van hun klasgenoten zag sterven.

De studenten van Las Encinas keren terug in seizoen 4. Wanneer de serie uitkomt is nog niet bekend. Wél weten we wie aan deze sterrencast wordt toegevoegd. 

7. Dark

De Duitse sciencefiction-dramaserie is een Netflix-sensatie sinds 2017. Hoewel de eerste afleveringen wat ingewikkeld zijn, geeft Dark daarna gas en verandert het in een superspannende serie!

In het jaar 2019 verdwijnen in het dorpje Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Dark volgt 4 gezinnen die over 3 generaties met elkaar vervlochten zijn. De duistere scènes worden uitmuntend gespeeld door de cast. De personages blijven je bij van seizoen 1 tot 3. En goed nieuws: seizoen 4 komt eraan!

6. Zone Blanche (Black Spot)

De zuiderburen weten hoe je thrillertelevisie moet maken. Zone Blanche is een Frans-Belgische bovennatuurlijke televisiethriller uit 2017.

De donkere 2-delige serie gaat over politieagent Laurène Weiss, die woont in een klein fictief dorpje omringd door bos. Het moordcijfer is 6 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde, wat allemaal komt door de gevaarlijke en vreemde gebeurtenissen die in het bos plaatsvinden.

5. Sacred Games

Netflix’ eerste Indische Netflix-serie viel meteen op bij de Emmy-jury. Sacred Games werd namelijk genomineerd voor beste dramaserie in 2019!

Politieagent Sartaj Singh ontvangt een telefoontje. De agent heeft 25 dagen om zijn stad Mumbai te redden van gangster Ganesh Gaitonde.

Heb je zin in een goede crime-serie? Zet dan je Nederlandse ondertiteling aan op Netflix en bingen maar!

4. Sa-rang-eui bul-sa-chak (Crash Landing On You)

We kennen Korea vooral van de K-pop muziek. Toch komen er ook genoeg series uit dit land terecht op de streamingdienst. De heartfelt romcom-serie Crash Landing On You is dé serie die je niet mag missen.

Een Zuid-Koreaanse erfgename komt door een paraglide-ongeluk terecht in Noord-Korea én in het leven van een legerofficier, die haar helpt met onderduiken. De 16 afleveringen zijn volgens veel Noord-Koreanen een goed inkijkje in het dagelijkse leven in hun land. Fijn dat ze in Noord-Korea ook Netflix hebben!

3. Vis à Vis (Locked Up)

Vis à Vis is de Spaanse versie van Celblok H. Vind je de Amerikaanse Orange Is The New Black leuk? Deze misdaadserie heeft er veel van weg. Een cast vol vrouwen in de gevangenis doet het blijkbaar wereldwijd goed!

Macarena Ferreiro is een jonge ietwat naïeve vrouw die verliefd wordt op haar baas. Uit liefde pleegt Macarena meerdere misdaden en belandt daardoor in de gevangenis.

Er staat ook al een spin-off van de Netflix-serie in de planning, genaamd Vis à Vis: El Oasis. Vind hier de trailer van de serie.

2. Kalifat (Caliphate)

Scandinavische seriemakers slaan bijna altijd de spijker op z’n kop. Ook in Kalifat lukt het de Zweedse makers om een ijzersterk terroristendrama neer te zetten.

De thriller-dramaserie volgt 3 verschillende vrouwen die allemaal een rol spelen bij een potentiële aanslag in de stad Stockholm. De serie laat verschillende perspectieven zien van waaruit de aanslag wordt ervaren. Dat zie je zelden en maakt Kalifat een must-see op Netflix.

1. La Casa de Papel (Money Heist)

Dan nu de populairste internationale serie op Netflix: La Casa de Papel. Wie het lied ‘Bella Ciao’ voor de kraakserie nog niet kende, heeft het lied zeker na het zien van de 4 seizoenen non-stop in zijn hoofd.

De mysterieuze man genaamd ‘El Profesor’ organiseert samen met 8 specialisten een overval op de Koninklijke Munt. De personages, met wereldsteden als codenamen, zijn stuk voor stuk iconisch op hun eigen manier.

Seizoen 4 kwam in 2020 uit en wij kunnen ook seizoen 5 en zelfs 6 verwachten! Hier lees je er alles over.

Krijg je ook niet genoeg van onze toplijsten? Kijk dan eens naar onze lijst met de beste Netflix-films. Heb je Netflix al uitgekeken? Dan staat er misschien wat tussen voor jou op deze Videoland serie-toplijst.