• Nieuws

Billie Eilish zingt titelsong James Bond: No Time To Die!

Eilish. Billie Eilish zingt de titeltrack van de nieuwe Bond-film No Time To Die!

Nog nooit werd een James Bond-titelnummer gezongen door zó’n jonge artiest! Het introlied van No Time To Die wordt verzorgd door popsensatie… Billie Eilish!

Eilish is bijzonder populair onder jongeren, dankzij hits als Bad Guy, Bury A Friend en Everything I Wanted. Vorig jaar gaf ze een redelijk legendarisch concert op het festival Lowlands. Eilish wordt vaak bijgestaan door haar broer Finneas O’ Connell; ze schreven de titeltrack van No Time To Die samen. Het nummer is nog niet officieel bekendgemaakt, maar dat zal waarschijnlijk niet erg lang meer duren.

In het verleden werden Bond-songs vaak door doorgewinterde artiesten gezongen (denk aan Tina Turner en Shirley Bassey) maar in de latere 007-films hoor je toch vaak wat modernere invloeden. Sam Smith (23) zong bijvoorbeeld de track Writing’s On The Wall voor Spectre (2015). Zo Jong als Billie Eilish was een Bond-zangeres nog nooit: de kersverse popdiva werd afgelopen december achttien jaar oud.

Eilish meldt het nieuws op sociale media; in het persbericht meldt ze: ‘Alles hieraan is gestoord! De mogelijkheid om de titeltrack te verzorgen voor een Bond-film is een enorme eer. James Bond is de coolste filmserie die ooit bestaan heeft: ik ben nog steeds in shock!’ Haar broer Finneas voegt toe: ‘De titeltrack voor een Bond-film maken is voor ons een grote droom. Film en muziek komen op een iconische manier bij elkaar in Bond-films als Live And Let Die en Goldfinger. We zijn erg gelukkig dat we een kleine bijdrage kunnen leveren: lang leve 007.’

No Time To Die

No Time To Die wordt op 2 april in de bioscoop verwacht. In de laatste Bond-film met Daniel Craig geniet 007 van een welverdiend pensioen. De schurk Safin (Rami Malek) bedreigt de wereldvrede echter met een geavanceerde nieuwe technologie, waarna Bond zijn smoking tóch weer uit de mottenballen trekt.