Angela de Jong woest na BOOS: ‘Stuitend!’

Angela de Jong schrok van de reactie van John de Mol op de uitzending van BOOS

Angela de Jong, de gesel van de Nederlandse beeldbuis, reageert woedend op de uitzending van BOOS over The Voice of Holland. De diva van de afstandsbediening kon moeilijk aanwijzen wát ze nou het walgelijkst vond: Jeroen Rietbergen, Marco Borsato, Ali B. óf de ‘kille reactie’ van John de Mol.

In haar column in het Algemeen Dagblad vertelt De Jong dat ze walgend naar de schokkende onthullingen van BOOS zat te kijken. De ervaringen van kandidaten met Jeroen Rietbergen en Marco Borsato noemt ze ‘maagomdraaiend’, terwijl ze Ali B. ‘een monster’ noemt.

John de Mol krijgt er ook flink van langs van De Jong. “Daar zat een oude witte man die werkelijk geen idee heeft hoe de wereld anno 2022 in elkaar zit en kennelijk ook het blad van zijn zus niet leest. Een man die zo ver van de werkelijkheid is losgezongen dat hij zich niet kan voorstellen dat kandidates zijn zwager Jeroen een machtspositie toedichten.”

Schandaal in The Voice of Holland

De Jong viel bijna van haar bank. “Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde. Geen woord over mannen - zijn collega’s, zijn vrienden, zijn zwager, zijn vertrouwelingen - die hun handen en pik moeten thuishouden. Die vrouwen niet als prooi moeten zien en hoe vervelend hij het vond dat zijn succesprogramma kennelijk jarenlang een speeltuin was voor ranzige types.”

Eerder op de avond had Özcan Akyol vergelijkend commentaar op de BOOS-reportage. In HLF8 bracht hij Johnny de Mol flink in verlegenheid, door bij de reactie stil te staan. Hoe kil De Jong de reactie van John de Mol ook vindt: ‘Laat mijn verontwaardiging niet afleiden van de werkelijke boosdoeners.’

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.