Tiger King

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tiger King

Alles wat je moeten weten over Tiger King 2

|
|

Laatste update:

Tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis raakte de hele wereld geobsedeerd door één man: Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic. Deze… excentrieke man kweekte grote katten, had een grote dierentuin en bleek nogal een vreemde kwibus. Na de gestoorde verhalen in Tiger King verschijnt er binnenkort een tweede seizoen: dit moet je er sowieso over weten.

Tijdens het schieten van Tiger King ontdekten de makers dat er een heel netwerk van malafide dierenkwekers bestond, die allemaal nogal bizarre levens leidden. Sommige klusten bij als drugshandelaren of runden een soort sekte met gehersenspoelde dierenliefhebbers. Hoe bijzonder Tiger King ook was: de makers leken niet helemaal te weten wat ze nou aan moesten met al die gestoorde verhalen.

De eerste reeks liet heel wat losse eindjes liggen en een tweede seizoen is dus eigenlijk heel logisch. Tegelijkertijd is het afwachten of mensen nog te porren zijn voor een tweede reeks: het is goed mogelijk dat de wereldwijde lockdowns een grote rol speelden in de populariteit.

Joe Exotic zat toch vast?

Dat klopt! Joe Exotic had volgens de rechter geprobeerd een huurmoordenaar in te huren om zijn kwelgeest Carole Baskin uit te schakelen. Dit leverde hem een straf op van 22 jaar die hij nu uitzit in Florida. Ondertussen gaat het behoorlijk slecht met Exotic: hij zegt prostaatkanker te hebben. Zijn man Dillon heeft hem inmiddels ook verlaten, dus heeft Exotic aangepapt met een ‘gevangenisbruid’.

Hij gebruikt zijn ‘roem’ die hij door Tiger King kreeg om online steun te verzamelen voor zijn vrijlating. Tot nu toe is dat niet erg succesvol: zelfs president Donald Trump durfde daar zijn vingers niet aan te branden. Volgens Exotic is hij nu helemaal tégen het gevangenhouden van dieren, omdat hij in de gevangenis pas heeft gemerkt hoe vervelend dat is.

Joe Exotic beweert dat hij er keihard is ingeluisd, en hoewel hij normaal gesproken ab-so-luut niet te vertrouwen is, is het ook weer niet héél vergezocht. Zijn ‘concullega’s’ uit de dierenfokkerij zijn allemaal enorm louche figuren. Na Tiger King dachten we dat het niet gekker kon, maar we hebben geen idee hoe bizar het tweede seizoen nog kan worden.

Waar gaat Tiger King 2 dan over?

Joe Exotic is nogal wanhopig en vreest dat hij nooit meer uit de gevangenis zal komen. In ruil voor strafvermindering wil hij getuigen tegen de ándere dierenfokkers uit de docureeks. Hij wil hiervoor zelfs samenwerken met Carole Baskin.

Tiger King 2 duikt een stuk dieper in de ruzies en vetes die Exotic uitvocht met Doc Antle, Tim Stark en Jeff Lowe. Een paar van deze vage figuren zijn inmiddels ook opgepakt en veroordeeld, maar Exotic zit nog altijd vast. Daarnaast onderzoekt de documentaire nóg een keer de mysterieuze verdwijning van Carole Baskins ex-man. Tegenwoordig gebruikt Joe Exotic zijn sociale media vooral weer om Carole Baskin uit te schelden, dus de 'samenwerking' tussen die twee is waarschijnlijk niet helemaal goed gegaan.

En Carole Baskin?

Baskin heeft er inmiddels genoeg van dat Tiger King haar lastigvalt over haar overleden ex-man en weigerde mee te werken aan seizoen 2. Ze klaagt de makers van de documentaire zelfs aan omdat er beelden uit het eerste seizoen worden gebruikt.

Daarnaast vindt de dierenbeschermster dat ze in Tiger King te veel op één lijn wordt gezet met de kwaadaardige dierenfokkers, en daar is ze helemaal klaar mee. Ze start wél haar eigen docureeks op Discovery+: Carole Baskin’s Cage Fight.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Zijn er in de tussentijd nog mensen doodgegaan?

Joe Exotic is schijnbaar een ongelooflijke charmeur. Als de leider van de G.W. Zoo trok hij als een magneet halvegaren aan, die alles voor hem deden. De losgeslagen bende was best gevaarlijk: Exotics man Travis schoot zichzelf per ongeluk door zijn hoofd vanwege een debiele weddenschap.

Erik Cowie, de langharige dierenverzorger die nog één van de normaalste mensen in Tiger King was, overleed afgelopen september. Cowie was al lang alcoholist en volgens de politie dronk hij zichzelf - letterlijk - dood. Joe Exotic zei “zoiets al te verwachten.” De liefde tussen Exotic en Cowie was helemaal over toen de laatste tégen Exotic getuigde in de rechtbank.

Wanneer verschijnt Tiger King 2?

Het tweede seizoen van Tiger King is op Netflix te zien vanaf 17 november. De nieuwe reeks telt vijf afleveringen.

Lees verder