Joe Exotic in Tiger King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joe Exotic in Tiger King op Netflix

Makers verwijderde scène die zelfs in Netflix’ Tiger King te ver ging

|
|

Laatste update:

Als je Netflix' nieuwste bizarre true crime-hit Tiger King hebt gezien, denk je dat je ook werkelijk álles hebt gezien. Toch zat er oorspronkelijk één extreme scène in die de makers er later toch maar uitknipten...

Dit bewijst maar weer eens dat het altijd nóg erger kan. Producent Rick Kirkham - de man die een reality-show over Joe wilde maken en ook aan het woord komt in de docu - onthulde in een recent interview met TMZ dat de acties van Joe Exotic soms nóg verder gingen dan we in de gestoorde serie al zagen. Zodoende hebben de makers een wel heel nare scène toch maar geschrapt.

Tijgervoer

Het gaat om een scène waarin Joe een paard vermoordt, die vervolgens in stukjes snijdt en aan zijn tijgers voert. "If anything the documentary doesn't go far enough to show how crazy Joe is", blikt Kirkham terug. "He walked right up to that horse trailer, pulled out his revolver, shot the horse in the head, then cut it up and fed it to the tigers.

Racist

Iemand die nog een schrijntje empathie voelde bij Joe Exotic, is dat nu alsnog in één klap kwijt. De man zou daarnaast ook nog een enorme racist zijn geweest. Iets dat de makers óók hadden kunnen laten zien. "Joe is a racist, I would say categorically. He said things when we were filming that were very unsettling."

Tiger King-ophef

Zoals je weet zit Joe Allen Maldonado-Passage nog steeds vast voor het moordplan op zijn aartsrivale Carole Baskin én voor het vermoorden van tijgers. Hoe gaat het nu met 'm? Nou, niet zo heel goed. Hij ligt in het ziekenhuis en vecht tegen corona. Overigens gaat het met zijn tijgers wel een stuk beter. Enkele van hen zijn, net als een stel van Joe's beren, opgevangen in een dierenreservaat. Toch nog een lichtpuntje na deze bizarre cocktail van dood, verderf, waanzin en haat. Vanuit de gevangenis houdt Joe overigens nog steeds een oogje in het zeil wat betreft zijn eigen populariteit. Zo vindt 'ie dat Brad Pitt 'm moet spelen in de onvermijdelijke biopic over zijn leven.

Lees verder