Carole Baskin brengt ‘anti-Tiger King’-documentaire

Carole Baskin

Het tweede seizoen van Tiger King verschijnt binnenkort op Netflix, maar hoofdrolspeelster Carole Baskin zit óók niet stil. In de nieuwe documentaire Carol Baskin’s Cage Fight onderzoekt ze de vele, vele misdaden van Joe Exotic én andere dierenfokkers.

De spraakmakende documentairereeks Tiger King zat boordevol lijpe figuren die een vermogen verdienden met het fokken van grote katten. Carole Baskin was - min of meer - de heldin van het verhaal, die de dieren probeerde te redden. We zeggen min of meer omdat óók Baskin zelf een dierentuin had en dreef op gratis werk van vrijwilligers.

Duistere geheimen van Joe Exotic

In de nieuwe documentaire onderzoekt Baskin met experts de dierentuin van Joe Exotic om te ontdekken hóé groot de dierenmishandeling nou eigenlijk precies was. Discovery+ zegt het van tevoren niet precies, maar we kunnen wel concluderen dat Joe Exotics dierentuin een paar ongelooflijk lugubere facetten had.

Carole Baskin wordt in Cage Fight geholpen door het nichtje van Joe Exotic; Chealsi. Ze bracht aardig wat tijd in de dierentuin door en kent een paar verschrikkelijke geheimen van de G.W. Zoo.

Carole Baskin versus the Tiger King

Baskin en haar team worden tijdens de documentaire regelmatig bedreigd en soms zelfs mishandeld. Via de handel in roofdieren komt ze zelfs in conflict met een gevaarlijke drugsdealer in Florida.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Carole Baskin’s Cage Fight vanaf 17 november op Discovery+. Op dezelfde datum gaat óók Tiger King seizoen 2 van start op Netflix.