Carole Baskin in Tiger King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carole Baskin in Tiger King op Netflix

Carole Baskin haalt uit naar makers Tiger King

|
|

Laatste update:

Carole 'Hey all you cool cats and kittens!' Baskin uit Netflix-docu Tiger King voelt zich verraden. Volgens haar gingen de makers erg sneaky te werk door haar uitspraken over de verdwijning van ex-man Don Lewis op deze manier te gebruiken.

Carole en haar huidige man Howard waren er namelijk van overtuigd dat die uitspraken over Don alléén voor de achtergrondinfo dienden en ABSOLUUT NIET om een hele aflevering mee te vullen, zo geven ze aan in een nieuw interview met Tampa Bay Times. Maar dat is uiteraard exact wat er gebeurde. Het leidde er zelfs toe dat crimezender ID nu in de mysterieuze verdwijningszaak gaat duiken. En het bizarre gerucht dat Carole - slachtoffer van Joe Exotics mislukte moordplan - haar ex aan de tijgers voerde, kwam tot overmaat van ramp ruimschoots aan bod in Tiger King...

Dierenmishandeling

Carole groeide door de bizarre docu uit tot een meme-machine van epische proporties. Ze doet qua populariteit niet onder voor hoofdrolspeler Joe Exotic. Maar dat kent ook een keerzijde. In het interview geeft Carole aan dat ze haar huis niet meer uit durft vanwege talloze doodsbedreigingen. Verder overheerst boosheid en een gevoel van verraad. De makers schotelden haar voor dat ze een docu gingen maken die focuste op dierenmishandeling rondom het fokken en verkopen van arme tijgerwelpjes. In plaats daarvan werd het een sensationele freakshow over een grote groep Amerikaanse gekkies en criminelen, met veel ruimte voor de vete tussen Joe en Carole.

Verraad

"I just feel so angry that people have totally missed the point", zegt Carole, verwijzend naar haar grote missie: het stoppen van tijgerwelpjes-mishandeling. "These cubs are being abused and exploited and the public is enabling that." Dat dit volgens hen nauwelijks aan bod kwam in de reeks, doet ook manlief Howard veel pijn. "There’s almost no way to describe the intensity of the feeling of betrayal", vult hij aan.

Reactie van de makers

De documentairemakers achter Tiger King - sinds dit weekend staat er overigens een extra aflevering online! - herkennen zich niet in het beeld dat Carole schetst. Ze wist dondersgoed waar ze het over had, zei producente Rebecca Chaiklin eerder tegen The Los Angeles Times. "Carole talked about her personal life, her childhood, abuse from her first and second husband, the disappearance of her ex, Don Lewis. … She certainly wasn’t coerced."

Lees verder