Carole Baskin in Tiger King op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carole Baskin in Tiger King op Netflix

Er komt een Tiger King-vervolg over mysterieuze verdwijning Don Lewis

|
|

Laatste update:

Netflix' bizarre true crime-hit Tiger King spookt waarschijnlijk nog altijd door je hoofd. Een van de (vele) grote vragen die na de docu bleef liggen: waar is Don Lewis, de verdwenen man van Carole Baskin? Een misdaadzender duikt nu in die mysterieuze zaak.

Het gaat om Investigation Discovery, aka ID tv, zo schrijft het AD. Een zender die wij hier in Nederland overigens ook aankunnen. De zender werkt aan een soort vervolg op Tiger King, maar focust dan juist op Don Lewis. De zakenman verdween in 1997 van de radar en volgens Joe Exotic voerde zijn aartsrivale Carole Baskin de overblijfselen van haar man aan de tijgers.

Don Lewis en Carole Baskin

Carole heeft na het uitkomen van de geschifte docu al laten weten dat ze écht niets te maken heeft met de onverklaarbare verdwijning. Ook is ze teleurgesteld in de makers van Tiger King (die overigens nog véél verder hadden kunnen gaan). Ze noemt het eindresultaat 'opruiend en sensationeel'. Misdaadzender ID claimt met 'exclusieve beelden' te komen die meer moeten vertellen over de relatie tussen de steenrijke zakenman, Carole en zijn uiteindelijke verdwijning. Don Lewis is tot op de dag van vandaag niet gevonden en werd in 2002 officieel doodverklaard. 

Verdwijning

Joe Exotic claimde honderden keren dat zijn gezworen vijand Carole haar man zelf omlegde om zo zijn grote erfenis te innen. Die kon ze dan weer gebruiken om haar Big Cat Rescue-opvangcentrum te financieren. Hij maakte er zelfs een krankzinnig nummer van. De plaatselijke politie, die onder de staat Florida valt, heeft recent weer mensen opgeroepen om eventuele achtergehouden informatie over Lewis' verdwijning te melden. "Is ze een onbaatzuchtige kruisvaarder en beschermer van dieren, die onvoorstelbare kracht vond ondanks de mysterieuze verdwijning van haar man? Of is de dood van haar man daadwerkelijk, uit pure macht en woede naar vijanden, georkestreerd?", aldus ID in een heerlijk sensationele verklaring.

Vervolg Tiger King

Naar het schijnt werkt Netflix zelf ook een aan Tiger King-vervolg. Zakenman, swinger én dierenhandelaar Jeff Lowe - ook al zo'n 'kleurrijk' figuur uit de veelbesproken docu - verklapte eerder dat de streamingdienst nog deze week met een nieuwe aflevering komt. Gezien de dubieuze geschiedenis van deze Jeff is het nog maar de vraag of dit ook écht zo is, maar uiteraard houden we jullie 'cool cats and kittens' op de hoogte!

Het is nog niet bekend wanneer de Don Lewis-docu op ID komt.

Lees verder