Joe Exotic gediagnosticeerd met kanker: ‘Bid voor me’

Door Redactie
Joe Exotic in Tiger King

Joe Exotic, bekend van Netflix-hit Tiger King, laat in een handgeschreven brief weten dat hij prostaatkanker heeft. De Tiger King-sensatie zit opgesloten in de gevangenis, maar wil vrij gelaten worden zodat hij een goede behandeling kan ondergaan. 

Gevangenis

Ook al houdt hij stellig zijn onschuld vast, Joe Maldonado-Passage - ofwel Joe Exotic - zit nog steeds in de bak. Hij is gediagnosticeerd met prostaatkanker en nu wil hij zijn tijd niet langer uitzitten. Hij heeft een brief geschreven die zijn ‘legal team’ op Twitter heeft gepost.  “Er is geen reden waarom de openbaar aanklager dit nog langer moet uitstellen. Ik wil naar huis zodat ik behandeld kan worden en van de tijd kan genieten die mij nog gegeven is met de mensen die me liefhebben.” Hij sluit de brief af met het verzoek om voor hem te bidden. 

Carole Baskin

Joe ging in het eerste seizoen de strijd aan met zijn aartsrivaal Carole Baskin en hun ruzie lijkt in seizoen twee ook stand te houden. Hij noemt haar naam ook in zijn brief. “Ik weet zeker dat Carole haar eigen feestje hierover (Joe’s diagnose) heeft.Carole zet haar klauwen ondertussen in Netflix: ze heeft de streamingdienst aangeklaagd nadat ze de Netflix-trailer van seizoen 2 zag. 

Twitter leeft mee

Hoewel hij in zijn brief schrijft dat hij “geen medelijden wil”, leeft een deel van Twitter met hem mee, door dingen te zeggen als “Let the man out” en “hoping for the best”.

Tiger King 2 is vanaf 17 november op Netflix te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.