Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Allerlaatste DWDD ooit: Matthijs neemt afscheid

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Ondanks verschillende noodkreten van kijkers én BN'ers zoals Gordon, zwaait Matthijs van Nieuwkerk vanavond toch echt af. Hij presenteert zijn aller-allerlaatste De Wereld Draait Door ooit.

En zo komt er na 15 jaar een einde aan één van de succesvolste tv-programma's van de afgelopen tijd. En daarom mogen we gerust spreken van het einde van een tijdperk...

Emotionele tijd

Toen Matthijs in februari zijn afscheid aankondigde, had 'ie waarschijnlijk nooit kunnen bedenken dat zijn slotstuk zonder publiek zou plaatsvinden. Het coronavirus sloeg in rap tempo om zich heen en de afgelopen weken groeide het publieksloze DWDD uit tot een soort van nationale troost-tv. Kijkcijferrecords werden dik verbroken. Kijkers barstten in huilen uit bij emotionele interviews, zoals die met André van Duin, en specials, zoals gisteren, toen de gehele DWDD-uitzending in het teken stond van Abdelhak Nouri. Matthijs was béter dan ooit, klonk het op sociale media.

Afscheid nemen

En daarom komt het afscheid vanavond waarschijnlijk extra hard aan. Maar goed, aan al het moois komt ooit een einde. Aanstaande maandag staat Margriet van der Linden alweer klaar om het tijdsslot te vullen met haar talkshow M. Wil je alvast terugblikken op DWDD? Deze 8 hoogtepunten gaan we nóóit meer vergeten.

De Wereld Draait Door is vanavond nog één keer om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Lees verder