Gordon Heuckeroth

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon Heuckeroth

Gordon smeekt Matthijs van Nieuwkerk: ‘We kunnen niet zonder’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Aanstaande vrijdag is het dan echt zover: na vijftien jaar trouwe dienst stopt Matthijs van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door. Maar niet iedereen legt zich neer bij het afscheid van de talkshowkoning. Al eerder klonk op sociale media de roep om het vertrek van Matthijs uit te stellen tot na de coronacrisis. Veel kijkers putten troost uit de combinatie van heldere informatie over de virusuitbraak, indrukwekkende verhalen van uiteenlopende gasten en ontroerende muzikale optredens. En Gordon lijkt zich nu aan te sluiten bij deze alsmaar groeiende groep!

‘Vakmanschap’

Bij monde van voormalig presentatrice Tineke de Nooij deelde Gordon een gedeelde oproep aan Matthijs. Daarin schrijft het duo: “Wij hebben op dit moment een grenzeloze behoefte aan vastigheid vooral op radio en tv, en jouw programma is een van de pijlers waarop wij kunnen steunen. Jouw inzicht en vakmanschap zijn onontbeerlijk. We kunnen niet zonder.” Gordon en Tineke sluiten hun smeekbede met: “Matthijs, ga zo door voorlopig. We hebben je nodig!

‘Hartverwarmend’

Of de actie van Gordon zin heeft, valt te betwijfelen. Eerder reageerde een woordvoerder van BNNVARA al op de vele oproepen om het vertrek van Matthijs nog even uit te stellen: “Dat er op sociale media wordt gevraagd om DWDD langer door te laten gaan is hartverwarmend, maar het is niet aan de orde.”

Lees verder