matthijs van nieuwkerk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
matthijs van nieuwkerk

8 hoogtepunten van DWDD die we nooit meer vergeten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is het einde van een tijdperk: morgen is de allerlaatste aflevering van De Wereld Draait Door. Ter ere van dit afscheid hebben wij 8 hoogtepunten van het iconische programma op een rij gezet!

8. Peter R. de Vries is boos op Matthijs

Misdaadjournalist Peter R. raakt wel vaker verstrengeld in een meningsverschil, maar tijdens deze aflevering van DWDD had hij mot met gastheer Matthijs. Peter kwam praten over zijn nieuwe boek, maar vond dat er te weinig aandacht aan besteed werd. Het was hem beloofd veel over zijn nieuwe boek te praten! “Wij hebben daar keiharde afspraken over gemaakt.” Matthijs weet niet wat hij meemaakt. “Dit is toch merkwaardig.”

7. Mart Smeets beledigt Matthijs

Een woordenwisseling tussen Matthijs en zijn gasten is wel vaker voorgekomen. Toen Mart Smeets aan tafel zat, ook om over zijn boek te praten, vraagt Matthijs wat hij van alle dopingschandalen vindt. Die vraag ging er bij de sportjournalist niet in. “Denk jij dat ik weet welke renner wat gedaan heeft? Dan ben je nóg stommer dan je eruit ziet!

6. Yvon Jaspers haalt het bloed onder de nagels vandaan

Pieter Lakeman is te gast om te praten over het failliet van de DSB Bank, wat deels zijn schuld zou zijn. Als Yvon vraagt hoe Pieter zich voelt, haalt ze al zijn woede naar boven. Met zijn vuist op de tafel geeft hij antwoord.

5. Fernando Ricksen heeft ALS

Naast alle boze mensen is er ook weleens verdriet aan de DWDD-tafel. In 2013 was de inmiddels overleden voetballer Fernando Ricksen te gast om te praten over zijn biografie. Tijdens het interview maakt Fernando bekend dat hij lijdt aan de spierziekte ALS. Matthijs is zichtbaar geraakt door het nieuws.

4. Matthijs wordt onwel tijdens uitzending

Het heerlijk avondje is gekomen! Of toch niet? Op pakjesavond in 2011 gaat het plots niet zo goed met Matthijs. Hij voelt aan zijn borst en het is duidelijk dat er iets met hem aan de hand is. Jan Mulder moet het onverhoopt van hem overnemen. Later in de uitzending zat Matthijs gewoon weer aan tafel: hij had iets verkeerds gegeten en moest snel even wc-bezoekje plegen.

3. Matthijs danst als Michael Jackson

Oud-deelnemer van So You Think You Can Dance Timor was in 2010 te gast om te praten over zijn samenwerking met The King of Pop Michael Jackson. De danser wilde best een demonstratie geven, maar dan moet Matthijs natuurlijk ook even meedoen! Dat leverde hilarische beelden op.

2. Het verhitte gesprek tussen Theo Maassen en Patricia Paay

Patricia Paay ging op haar 60ste nog een keer uit de kleren voor de Playboy. Tafelheer Theo Maassen snapte niet dat Patricia daar ja op had gezegd. Het gesprek escaleert volledig als Theo naar de foto’s in het blad kijkt en zegt: “een vriend van mij is necrofiel en ik denk dat hij het wel zou kunnen waarderen”. Matthijs vindt het niet kunnen. “Theo, je biedt nu je excuses aan!

1. Matthijs kondigt stop van DWDD aan

Aan al het mooie komt een einde. 7 weken geleden kondigde Matthijs in zijn programma aan dat hij klaar is met DWDD. “Het is mooi geweest.” Samen met zijn goede vriend en frequente tafelheer Marc-Marie Huijbregts blikken ze kort terug op 15 jaar DWDD.

Ook al is het jammer dat De Wereld Draait Door stopt, toch hebben wij 7 redenen gevonden waarom het ook goed is dat het programma eindigt.

De laatste aflevering van De Wereld Draait Door is morgenavond 27 maart om 19:00 uur te zien op NPO 1.

Lees verder